Vlastodršci se ubiše od ubeđivanja naroda da sve rade najbolje što mogu. Opozicionari odraše grlo tvrdeći da sve što je rađeno nije dobro, ne samo loše, nego čak i katastrofalno. Verovatno je i maloj deci jasno da ni jedno ni drugo nije tačno. Istina, deca su u velikoj prednosti jer ne gledaju televiziju i ne čitaju novine, pa ostaju zdrave pameti.


Ko zna kada su se političari izborili da su njihove ocene i procene jedino bitne. Kaže naš narod „i crkveno i mrkveno“. Amin, šlus i dalje nema. To što u državi imamo stotine raznih „nezavisnih“ instituta, agencija i organizacija svih struka i profila, okačiš mačku o rep. Bilo bi valjda normalno da ocene i zaključke o korisnosti, svrsishodnosti, opravdanosti i zakonitosti daju referentne nezavisne stručne državne institucije. Kad bi tako bilo, a moralo bi tako biti, eto ti belaja za političare. Zato su se i pobrinuli da se trostruko osiguraju da istina nikad ne izađe na videlo. Naprimali su svuda klimoglavce, ulizice i kobajagi stručnjake, koji zasluženu platu primaju zato što ćute i ne rade ništa, a svaka vlast im je sveta. Za svaki slučaj se strogo vodi računa ko je tu direktor koji pomno pazi da se stvari ne izmaknu kontroli. Treći prsten osiguranja je sistem u kome tačnih podataka nema ni za lek. Nešto se skriva, a ostalo se iskrivljava, šteluje i prilagođava svrsi. U takvoj falš stvarnosti, nema mesta struci i istini. Sve je ostavljeno političarima na šacometriju i slobodno tumačenje, sa filovanjem i šminkanjem.

Neko bi mogao normalno da se zapita, zašto opozicija ne zahteva da se o svemu spornom ne izjasni struka i sve te silne nezavisne institucije, pa onda sa time vlast tras u glavu? To i to nije dobro i tačka. Nema tu trte-mrte. Zato smo valjda i osnivali sve te institucije. Inače, koj će nam đavo. E, u tome i jeste caka. Ista ta opozicija dobro zna kakve su te insitucije, jer su ih i sami pravili i negovali dok su na vlasti bili. Od njih nema ni do mojega. Sve je to invalidno i smuti pa prospi. Tako su negovane samo svinje da nahrane i ne diraju ništa, inače nema plata. Kad bi neko samo probao da uradi drugačije, časkom bi se zaključilo da nam takav institut ili agencija nije ni potrebna. donesu se odluke da se to gasi. Podobne premeste u drugu insituciju ili ministarstvo, a one neposlušne na ulicu.

Kad neko kaže „okupacija“, uvek se pomisli na stranog agresora. Ovo kod nas je gore od toga. Kad te neko okupira, onda znaš ko je osvajač i šta ti valja činiti. Ovako, mi smo pod domaćom okupacijom, a okupatori su političari. Baš kao što su Austrougarskoj i Nemačkoj služile sve naše institucije, tako služe i ovim našim političarima, jer sve može, samo itina ne može. I opozicija i vlast beže od istine kao đavo od krsta, jer je samo tako njihova poslednja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari