Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije predao Vladi zahteve za smanjenje nasilja

Ostavite komentar


  1. SNS i SPS kadrovima je naredjeno da nikako ne kreću u štrajkove i proteste . SVI direktori beogradskih (a i šire) osnovnih, srednjih, stručnih, muzičkih, baletskih, umetničkih škola su SNS-SPS članovi. Tako se svaka promena ka boljem i pravednijem društvu i kvalitetnom obrazovanju i ocenjivanju U STARTU ELIMINIŠE.

  2. Treba pre svega izmeniti zakon da učenik-ca mogu biti izbačeni iz škole trajno. Zašto svi moraju završiti osnovnu i srednju školu. Ovoj zemlji treba i onih koji su polupismeni za neke obične poslove. Ujedno ovo bi nateralo decu i roditelje da razmisle kako će da se ponašaju u školi.

  3. Precesljajte prvo ko su nam prosvetni radnici?Napraviti prvo suspenzije pojedinih prosvetnih radnika koji narusavaju ugled skole.Mnogi su osudjivani.Sram Ih bilo.Oni da nam uce decu.

  4. Ja nesto ne verujem ovim sindikatima. Mnogo su bliski vlastima. Slaba im je borba zalaganje u proteklih 10 god. Ñisu vidljivi mnogi neznaju dà postoje ne samo za prosvetne radnike

  5. Nasilje u skolama treba da resi ministarstvo prosvete i uprave skola. Tako sto ce se primenjivati pravilnik o merama koji kaze za nasilje u skoli ucenik se kaznjava smanjenjem ocene iz vladanja a roditelj novcanom kaznom. Srednja skola nije obavezna i ucenik moze biti udaljen iz skole po pravilniku o merama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.