Čuveni francuski glumac Žerar Depardje urinirao je u avionu pred putnicima nakon što mu je stjuardesa rekla da je toalet privremeno zatvoren i da će morati da se strpi oko 15 minuta. Pojedini očevici tvrde da je čovek koji je na filmskom platnu dočarao Grofa Monte Krista, Žana Valžana, Obeliksa i Portosa, jednog od četvorice musketara, bio pod dejstvom alkohola, ali članovi posade aviona kažu da nisu stekli takav utisak.


Depardje je poznat po britkom jeziku i direktnosti. Između ostalog, izrekao je oštre kritike na račun glumice Žilijet Binoš, za koju je rekao da je „niko i ništa“, dok je za koleginicu Izabelu Ađani kazao da je velika glumica „iako je potpuno izgubljena kao ličnost“. Na „spisku“ njegovih javnih ispada nalazi se događaj iz 2005, kada je u Firenci glavom udario jednog paparaca koji ga je u stopu pratio i fotografisao. Prema sopstvenom priznanju, u mladosti je učestvovao u nekoliko pljački i bio vinovnik mnogih saobraćajnih prekršaja.

Godine 1964. počeo je da studira glumu kod Žana Lorana Košea. Tokom četvorodecenijske karijere glumio je u oko 200 filmova, među kojima su „Sirano de Beržerak“ i „Zelena karta“. Dobitnik je brojnih nagrada i visokih priznanja, uključujući Legiju časti. Omiljeni je glumac i blizak prijatelj nekadašnjeg kubanskog vođe Fidela Kastra, a neretko se druži i sa kolegama Robertom de Nirom i Džonom Travoltom. Osim glumačkog talenta, ispoljio je „njuh za biznis“, budući da poseduje dva restorana u Parizu i vinograde u Francuskoj, Italiji, Maroku i Alžiru.

Rođen je 27. decembra 1948. u Šaterou kao Žerar Gzavije Marsel Depardje. Njegov otac Rene bio je zavarivač, a majka Lileta domaćica. Ima sina Žana i kćerke Žuli i Roksanu. Njegov najstariji sin Gijom umro je pre dve godine. Od 1996. do 2005. bio je veren glumicom Kerol Buke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari