Ni 55 obraćanja javnosti u 55 dana mu nije dovoljno: Zašto se Vučić naljutio na RTS? 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ

Provladini mediji objavili su da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao večerašnje gostovanje u Dnevniku RTS-a i navodno poručio javnom servisu da umesto njega pozovu kandidata pokreta Kreni-promeni za gradonačelnika Beograda Sava Manojlovića.

Vučić je, prema navodima prorežimskih medija, RTS-u navodno zamerio što je Manojlović na RTS-u gostovao dva puta u dva dana, kao i što su u predizbornom duelu na javnom servisu gostovala tri predstavnika opozicija naspram jednog predstavnika SNS-a.

Kada se, međutim, pogledaju podaci posmatračke misije Crta, razlozi za ljutnju predsednika Srbije svakako ne stoje. Naime, Crta je juče saopštila da je do sada zabeleženo više od 700 pojavljivanja predstavnika vlasti na oko 300 događaja u Beogradu.

Zamenica šefa Crtine misije Tamara Branković izjavila je da je Vučić ponovo u bio u prvom planu kampanje iako on nije kandidat ni na jednim izborima 2. juna, prenosi N1.

„Vučić se u 55 dana obratio javnosti 55 puta, dakle svakog dana tokom trajanja kampanje, a u vestima je bio duplo više od svih ostalih aktera i vlasti i opozicije“, ukazala je Branković.

Naglasila je i da je vladajuća stranka u ovoj predizbornoj kampanji zamaglila granicu između lokalne i nacionalne kampanje tako što su građanima slate poruke kao da je reč o državnim aktivnostima.

Takođe, sve televizije sa nacionalnom pokrivenošću, uključujući i „prozvani“ RTS su, prema nalazima Crte, u ovoj predizbornoj kampanji u velikoj meri favorizovale predstavnike vladajuće koalicije u odnosu predstavnike opozicije.

Manojlović prihvata Vučićev predlog

Ni 55 obraćanja javnosti u 55 dana mu nije dovoljno: Zašto se Vučić naljutio na RTS? 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Manojlović se povodom navoda medija da Vučić svoj termin na RTS-u ustupa njemu, obratio na društvenoj mreži X porukom da prihvata ovu ponudu.

“Zahvaljujem se i prihvatam. Zamolio bih uredništvo RTS-a da mi javi u koliko sati da dođem sutra“, naveo je Manojlović i dodao:

„Kada je predsednik odgledao moje gostovanje na RTS-u, shvatio je da njemu ipak više odgovoraju Milomir Marić, Jovana Jeremić i Jelena Karleuša.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari