Viktor Troicki zaustavljen je na putu ka četvrtfinalu turnira u Bangkoku pošto je u drugom kolu od njega bio bolji Finac Jarko Nieminen. Troicki je meč izgubio u dva seta rezultatom 6:7, 2:6, a samim tim i značajan broj bodova na ATP listi što će se svakako ugroziti 48. poziciju, koju je zauzimao prošlog ponedeljka.

U prvom delu igre oba tenisera igrala su na približno istom nivou. Svako je imao po brejk šansu dok igra nije otišla u taj-brejk. Srpski teniser, koji je postavljen za sedmog nosioca na turniru, tada nije mogao da se nosi sa iskustvom i boljom koncentracijom pet godina starijeg kolege, pa je tako prvi set pripao Fincu. Mnogo lošiju igru Troicki je prezentovao u drugom delu igre kada nije napravio nijedan brejk, a imao je 11 prilika za to. Nieminen je rutinski priveo meč kraju i posle iskorišćenog brejka upisao prvu pobedu protiv srpskog tenisera. U drugom kolu Nju Hejvena ovog leta, kada su ova dva tenisera prvi put odmerili snage, slavio je Troicki. U trećoj rundi, u borbi za polufinale, protivnik Fincu biće Austrijanac Jirgen Melcer.

Ljubitelji tenisa imaće priliku da na Tajland openu, između ostalih gledaju i Rafaela Nadala, Fernanda Verdaska, Ernesta Gulbisa, Timo de Bakera. I Huan Martin del Potro priprema veliki povratak na teren posle operacije šake desne ruke. Pobednik Tajland opena dobiće 99.725 dolara i 250 ATP bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari