Troje Vranjanaca u odborima Stalne konferencije gradova i opština 1Foto: Grad Vranje/vranje.org.rs

Troje Vranjanaca biće članovi u odborima Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), saopšteno je danas, posle prve konstitutivne sednice Predsedništva SKGO u Beogradu.

Grad Vranje će u Odboru za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport predstavljati zamenica gradonačelnika Zorica Jović, u Odboru za sistemska pitanja će biti načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, a u Odboru za finansije i javnu imovinu gradski većnik Bojan Kostić.

Na čelu krovne organizacije gradova i opština je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji će u narednom mandatu obavljati funkciju predsednika SKGO.

Na dnevnom redu sednice Predsedništva SKGO bili su i Akcioni plan za implementaciju Strateškog plana SKGO za tekuću godinu, Informacijama o najvažnijim izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kao i Informacija o javnim pozivima za podršku lokalnim samoupravama u organizaciji SKGO.

U nastavku sednice potpisan je godišnji Akcioni plan sa Ambasadom Francuske, kao i Sporazum o saradnji sa Republičkim zavodom za statistiku.

Stalna konferencija gradova i opština je osnovana 1953. godine, a mislija joj je da zastupa interese, pruža usluge i podržava razvoj i unapređenje lokalne samouprave kroz zajedničko delovanje članstva, u skladu sa evropskim standardima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari