U Novom Pazaru više ništa nije čudno, pa se ni ovdašnji novinari nisu iznenadili kada su dobili poziv za pres konferenciju u noćnom baru „Džet set“ u novopazarskom naselju Deževski put. Sazvala ju je Brankica Ružić, supruga Hasiba Šećovića, vlasnika pomenutog lokala. Povod je bila informacija da je u Somboru prošle sedmice preminula Sanja Borčić.

U Novom Pazaru više ništa nije čudno, pa se ni ovdašnji novinari nisu iznenadili kada su dobili poziv za pres konferenciju u noćnom baru „Džet set“ u novopazarskom naselju Deževski put. Sazvala ju je Brankica Ružić, supruga Hasiba Šećovića, vlasnika pomenutog lokala. Povod je bila informacija da je u Somboru prošle sedmice preminula Sanja Borčić. Kako su policijski izvori saopštili, ta devojka je radila u ovom novopazarskom lokalu, u kojem je maltretirana i primoravana na prostituciju.
Okupili su se poslenici medija, usred bela dana, od prigušenih svetala u crvenoj restoranskoj sali. Čelnu poziciju za stolom imala je vlasnica Brankica Ružić i njene četiri devojke: Nataša K., Marija K., Slavica D. i Milica B. Njih četiri su po ugovoru o delu estradne umetnice, po izjavama koje su dale policiji plesačice, a po gazdaričinom objašnjenju „konzum dame“. Ružićka je negirala sve što su mediji ovih dana objavljivali, a za somborsku policiju je rekla da je dezinformisana.

Ništa od razgovora nasamo

Novinari su imali priliku da vide i sobe u kojima devojke stanuju. Na početku razgovora, rečeno je da će novinari moći da nasamo razgovaraju sa devojkama, ali je ta stvar propala. Prvo je Slavica D. rekla da „neće da daje izjave ako gazdarica nije tu“, a onda je novinarima rečeno da su dobili izjave date u policiji i da van toga devojke nemaju šta da kažu.

– Sanja ovde nije tučena, umrla je od srca. Kod nas je radila od 5. avgusta do 5. novembra 2004. godine. Žalim zbog njene smrti – naglasila je Ružićka. Za Somborca Slobodana Burgovića, od kojeg je potekla priča o maltretiranju devojaka u njenom lokalu rekla je da je bio haus-majstor i da je zbog zlostavljanja devojaka dobio otkaz i da joj je u telefonskom razgovuru, pre nekoliko dana, rekao da ga je policija tukla da bi dao takve izjave novinarima. Odbila je svaku mogućnost da je devojkama koje rade u noćnom baru ograničena sloboda kretanja. To su uglas potvrdile i devojke, napominjući da imaju svoje momke u koje su zaljubljene.
– Mora da se zna da je ovo noćni bar, a ne javna kuća i neću nikog da čujem da moj lokal tako naziva. Ako dozvolim novinaru da dođe, moći će da dođe. U protivnom, sve ću kamere da porazbijam – bila je kategorična Brankica Đurić koja kaže da je politika ne interesuje, ali je najavila krivične prijave protiv TV B92 i njenog direktora, kao i protiv Večernjih novosti, „zbog iznošenja neistina“.
– Sa mojim radnicama tromesečno sklapam ugovor o delu, vodim računa o njima, redovno ih vodim na ginekološki pregled. To je bitno za mene, a i za njih. One su tražile da redovno idu na ginekološke preglede. U Novom Pazaru je, uopšte, bitno da devojke idu na takve preglede – rekla je Ružićka. Objasnila je da u njenom lokalu nema striptiza i šta su konzum dame.
– Striptiz je kad se skinu do majke Božje, a konzum dama je artista: pije piće sa gostom i igra – rekla je Brankica Ružić.
Devojke su se upirale da dokažu da je priča o maltretiranju i prostituisanju najobičnija izmišljotina. U službenim beleškama koje su sačinjene pre nekoliko dana u novopazarskoj policiji, devojke za gazdu i gazdaricu tvrde da ih „gledaju kao ćerke“ i da su ih o svom trošku vodili na more, negiraju da im je ograničena sloboda i da ih primoravaju da rade nešto protiv svoje volje. Za Slobodana Burgovića kažu da je čovek sa psihičkim problemima i da je pokušavao da ima polne odnose sa njima. One su sve to uredno prijavile svojim poslodavcima i Burgović je oteran. Za preminulu Sanju Borčić tvrde da je još u osnovnoj školi operisala srce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari