Odbornici Skupštine opštine Pljevlja su tokom prvog dana rada usvojili 13 tačaka dnevnog reda devete sjednice Skupštine Opštine, u nastavku su usvojili 18 tačaka i okončali Devetu sjednicu SO Pljevlja.


U nastavku Devete sjednice Skupštine opštine odbornici su raspravljali o radu Javnog preduzeća „Vodovod“ za 2014 godinu. Nastavak rasprave je protekao u oštrom i polemičnom tonu, a odbornici su se međusobno optuživali za zloupotrebe vlasti. Odbornici DPS su tvrdili da je uzrok gubitaka u preduzeću „Vodovod“ političko zapošljavanje. Opozicioni odbornici su lokalnu vlast optužili za nesposobnost i zloupotrebe prilikom zapošljavanja u organima lokalne uprave. Tokom rasprave uz brojne replike opozicioni odbornici su osporavali zakonitost postupanja lokalne vlasti. Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić je u svom obraćanju pozvao odbornike da spuste političke tenzije i da se koncentrišu na konkretne probleme. Prilikom glasanja o Izvještaju o radu JP „Vodovod“ za 2014. godinu 18 odbornika podržalo je zaključak koji je predložio predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić. U zaključku se kaže da „Izvještaj odražava neracionalno, neekonomično i neprofesionalno rukovođenje, odnosno rukovođenje preduzećem suprotno principima što se odrazilo na loš finansijski rezultat poslovanja, pa stoga predlaže da se Izvještaj ne usvoji.

Skupštinska većina je prihvatila predlog predsjednika opštine i nisu prihvatili izvještaje javnih preduzeća „Grijanje“, „Čistoća“, „Komunalne usluge“, „Preduzeća za održavanje i zaštitu lokalnih puteva“ i „Agencije za stambeno poslovni fond“. Mišljenje predsjednika opštine za ove pravne subjekte da je rukovođenje ovim preduzećima neracionalno, neekonomično i neprofesionalno. Za predlog predsjednika opštine glasali su odbornici DPS i odbornica Bošnjačke stranke, dok je odbornik SDP Munir Redžović podržao izvještaje lokalnih preduzeća. Glasovima skupštinske većine nije prihvaćen izvještaj o radu Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“. Jednoglasno je usvojen izvještaj o radu Javne ustanove „Zavičajni muzej Pljevlja“. Odbornici nisu usvojili izvještaj o radu Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“, a jednoglasno su usvojili izvještaj o radu Javne ustanove „Dnevni centar Pljevlja“ za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, kao i izvještaj o radu Turističke organizacije Pljevlja. Jednoglasno je data saglasnost na predlog odluke o davanju saglasnosti na program rada i finansijski izvještaj Turističke organizacije Pljevlja. Većinom glasova usvojen je predlog odluke o davanju saglasnosti na program rada DOO „Vodovod“ Pljevlja, DOO „Grijanje“ Pljevlja i DOO „Komunalne usluge“, predlog odluke o programu rada Preduzeća za održavanje i zaštitu lokalnih puteva, DOO Centar za sport i rekreaciju, Javne ustanove zavičajni muzej i Javne ustanove Dnevni centar za djecu i omladinu ometenu u razvoju.

Budite efikasniji

Na kraju sjednice predsjednik Skupštine opštine Pljevlja Tarik Gadžović pozvao je odbornike da u budućem radu budu efikasniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari