“Nije problem u vodi već u pakovanjima limenki piva koje su neki ranijih godina iznosili iz press centra”: Ničić regovao na komentare da novinarima nije obezbeđena voda na Gitarijadi 1Foto: M. S. / Danas

Na pisanje Danasa, ali i komentare na društvenim mrežama da novinarima nije obezbeđena voda, reagovao je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, na njemu svojstven način – putem društvene mreže Fejsbuk.

I pored toga što smo danas u razgovoru sa ljudima iz organizacije Gitarijada, dobili uverenje da će večeras sve biti ispravljeno, i da će novinarima biti obezbeđena voda, gradonačelnik Zaječara ipak “zna” da nije problem u vodi, već da je problem u pivu.

“Zbog zluradih komentara i objava na društvenim mrežama nekih tzv. “novinara”/snimatelja ili šta već, kako im organizatori “ni vodu ne daju” nije problem u vodi već u pakovanjima limenki piva koje su neki ranijih godina u neograničenim količinama iznosili iz press centra “Gitarijade”) želim da ih obavestim da je u prostoru održavanja manifestacije (u koji besplatno ulaze sa legitimacijom na slici dok posetioci plaćaju ulaznice 1.200 dinara i gde se ove godine akreditovalo 150 novinara i “novinara”, instalirano nekoliko česmi sa zdravom pijaćom vodom koju piju svi građani Zaječara i da postoje šankovi unutar prostora za prodaju piva, vode, sokova”, napisao je Ničić.

Još je naveo, “da dnevnice, novinarima i snimateljima, njihovih redakcija za to služe”.

“Nije problem u vodi već u pakovanjima limenki piva koje su neki ranijih godina iznosili iz press centra”: Ničić regovao na komentare da novinarima nije obezbeđena voda na Gitarijadi 2
Foto: Screenshot FB Boško Ničić

“Veliki pozdrav sedmoj sili. Ovaj komentar se naravno ne odnosi na većinu novinara i saradnika redakcija koji korektno rade svoj posao i objektivno izveštavaju sa 56. “Zaječarske gitarijade”. Svaka čast ljudi”, poručio je Ničić putem društvene mreže Fejsbuk.

Na pisanje gradonačelnika nadovezao se i direktor Centra za socijalni rad u Zaječaru, Nenad Dinulović.

“Nije problem u vodi već u pakovanjima limenki piva koje su neki ranijih godina iznosili iz press centra”: Ničić regovao na komentare da novinarima nije obezbeđena voda na Gitarijadi 3
Foto: Screenshot FB Boško Ničić

“Stvarno šefe, pa da im oladimo po jedno desetak limenki… ali gledajte da ne bude zaječarsko, već obavezno iz nekog drugog grada, ili zemlje, jer je zaječarsko fuj”.

Usledio je još jedan kometar Boška Ničića:

“Desetak … ti si optimista. Opet bi, TI, par njih, bili nezadovoljni”.

Podsećamo, Danas je pisao da su sinoć provejavali komentari da je ovo najgora Gitarijada. Razlog su: asfaltiranje i košenje trave, na dan festivala, deljenje novinara na podobne i nepodobne kada je trebalo da se fotografiše, loš pres centar bez vode za novinare, dok na samo par metara od pres centra, za one “sa skupljim ulaznicima”, sve je bilo drugačije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari