Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batićizjavio je u Pirotu da će Predlog zakona o zabrani diskriminacije, koji je u skupštinskoj proceduri, biti usvojen.

Batić je posle Izborne skupštine ogranka DHSS-a u Pirotu novinarima rekao da „postoji nešto što je imperativ i što su evropski standardi koji se moraju poštovati“.

– Tako je i sa ovim zakonom. Ovde postoji nešto u čemu mi ponekada nemamo mere. To je kad treba da prihvatimo evropske standarde i možda preteramo u želji da budemo najliberalniji, pa onda iz jednog balkanskog, patrijarhalnog i konzervativnog društva preko noći hoćemo da postanemo najliberalnije društvo. Ovaj zakon će ipak biti usvojen, istakao je Batić.

Batićdodaje „da zaštitni objekat tog zakona nisu samo pripadnici gej populacije nego i ljudi koji su zbog raznih bolesti i hendikepa različiti“.

– Njih ovde i njihova prava niko ne pominje, a sve se odjednom svelo na te bizarne priče o gej brakovima i usvojenjima – rekao je Batić.

Na Izbornoj skupštini ogranka DHSS-a u Pirotu, osim Batića, govorili su Živojin Stjepić, potpredsednik stranke i Kaja Tričković, poverenik u Pirotu. Na Skupštini je izabran Opštinski odbor od 11 članova koji će na posebnoj sednici izabrati predsednika Odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari