Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki svestan je da će veoma teško motivisati igrače za važan prvenstveni meč u Smederevu posle ubedljive eliminacije od Rena u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ipak, hrvatski stručnjak smatra da njegova ekipa samo dobrim rezultatima može da povrati poljuljano samopouzdanje.


– Moramo da dobijemo ovu utakmicu. Znam da igračima trenutno nije lako, ali bodovi su nam neophodni ukoliko želimo da ostvarimo cilj, a to je titula. Verujem da ćemo svi zajedno pronaći motiv i da ćemo pobediti na teškom gostovanju – istakao je Prosinečki, koji nije zabrinut fizičkom spremom svojih igrača iako je bila evidentna njihova nemoć protiv francuskog predstavnika.

– Fizička sprema sigurno nije bila problem. Verujte mi da su moji igrači kondiciono odlično pripremljeni, ali fudbaleri Rena su jednostavno brži, a to ne može da se uvežba na treningu. Najbolji primer za to je naš meč protiv Javora prošle nedelje kada smo ih praktično dobili hodajući, a samo četiri dana kasnije ništa nismo mogli da napravimo protiv Rena – dodao je hrvatski stručnjak.

Prosinečki uverava da iz ovog poraza ekipa može da izvuče pouke kako bi konačno vratila titulu na Marakanu.

– Sve ovo je dobra škola za nas. Nije ništa strašno kada se izgubi, uvek se mora dalje. Moramo da budemo realni jer smo izgubili od ekipe koja je u ovom trenutku u svakom segmentu bolja od nas, od ekipe koja se stvara u poslednjih nekoliko godina i koja igra u jačem prvenstvu – zaključio je Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari