Šest dana nakon što je ceo fudbalski svet komentarisao veliku grešku na meču revanša baraža kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi između Francuske i Republike Irske švedski sudija Martin Hanson odlučio je da ispriča svoju stranu.

– Pitao sam se da li je ovaj posao vredan toga, svog tog vređanja koje sam slušao. Pomislio sam i da suđenje možda jednostavno nije za mene – rekao je Hanson švedskom dnevniku „Sidostran“, koji je sudijsku karijeru počeo 1992. godine.

Igranje rukom Anrija, koji je bio asistent strelcu Viljemu Galasu, nije video ni pomoćni sudija 38-godišnjeg Hansona, ali je u javnosti krivica uglavnom svaljena na glavnog arbitra, čije su roditelje opsedali novinari.

– Ne razumem novinare koji su opsedali moje roditelje, koji imaju 73 i 75 godina. Oni nisu sudili nijedan fudbalski meč, to je pouzdano – rekao je Hanson. Švedski arbitar je odbacio i svoju i krivicu svojih pomoćnika rekavši da im je svima bio blokiran pogled na incident.

– Nije to bila moja greška, već nesrećni splet okolnosti koji je imao velike posledice po Irsku – naveo je Hanson.

On se pozvao na grafički prikaz spornih situacija kod gola Francuza koji je objavo londonski „Tajms“, a koji je pokazao da ni Hanson, ni njegov pomoćnik nisu mogli da vide Anrijevo igranje rukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari