Niko ne zna šta Tramp hoće na Balkanu i u Srbiji

Kameron Manter, predsednik Ist Vest instituta i bivši ambasador SAD u Srbiji

Ostavite komentar


  1. ““““Problem je što su Evropljani preokupirani bregzitom, Grčkom, Ukrajinom, migrantskom krizom, a moja organizacija – Ist Vest institut, pokušava da ih ohrabri da ostanu fokusirani na balkanske probleme““““. Ovo je u najdubljem interesu Srbije.

  2. ““““Znate, ono što je veoma teško, a to je i kod nas u SAD i u Evropi, jeste što je poslednjih godina politički stil postao pokazivanje čvrstine…““““ Ovo je najznačajniji dubinski zaokret u svetskoj politici. To će kreirati mnoge probleme, a neće rešiti ni jedan.

  3. Ubijali su nam narod, unistavali ekonomiju, i infrastrukturu i sada se prave kao da nas podrzavaju…
    Eee… Srbijo na sta si spala, da se dodvoravas, onima koji te mrze…

  4. Razumem da si diplomata ali izjava da verujes da se ovaj promenio nije ni diplomatska ako si to zeleo vec je jako naivna i dalje nisam zeleo da citam tvoj tekst. Uzas je da danas nema pametnih ljudi u sveri politike.

  5. Tramp se pokazao kao krajnje nevešt političar. U razgovoru sa Putinom je delovao kao dete kad napuni pelenu pa zato ima ljutit izraz lica. A Putin je delovao kao vešt "tata" koji će mu promeniti pelene za dve sekunde i smiriti ga kao bubicu.

  6. Blago gospodinu Manteru što veruje u transformaciju g. Vučića. Mi za to nemamo pravih dokaza. Oni su mu možda i objasnili zašto su SAD po pitanju KIM postupile kako su postupile, od bombardovanja, do priznanja nezavisnosti. Problem je što on to neće nama da kaže, a neće zato što je kompletna ova vlast odgovorna i za to. Najavljuje, čujem, dijalog. Kako misli, s kim će dijalogovati, preko kojih medija i u kojim institucijama? Da, pa mi koji ga kritikujemo zbog diktatorskih manira, cinizma i urušavanja pravne države zbog ličnih interesa vladajuće vrhuske – proglašeni smo izdajnicima, plaćenicima, neprijateljima. Da li je ovo neki dijalog? Da, čeka se izvinjenje, kajanje, priznanje da se država ne može tako voditi.

  7. Sam naslov govori koliko je besmisleno batrganje malih naroda da budu nezavistni i slobodni.

  8. Baš mi se sviđa naslov, ne znam kojim se putem pojavi, svesnim ili podsvesnim!? A i oba tumačenja (naslova) su dobra (po nas), i ono ako zaista (Trump) ne zna jer onda možemo da mu ukažemo na rešenje, a i ono ako niko ne zna, a Trump zna jer verujem da je dovoljno biznisa prevalio preko pleća da zna šta je prioritet…za mir u svetu i dobre odnose sa Rusijom, itd.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.