Ni na drugoj licitaciji za prodaju srbobranskog hotela Elan nije bilo zainteresovanih kupaca tako da će Opštinski sud u Vrbasu odrediti datum trećeg javnog nadmetanja za prodaju ovog objekta.


Interesovanja za hotel nije bilo ni ovoga puta, iako je objekat mogao biti kupljen za samo dve trećine procenjene vrednosti objekta od 44.152.762 dinara, ili za oko 340.000 evra. Postupku u srbobranskom sudu prisustvovali su samo advokat poverioca, v.d. direktora Elana Radoslav Radonići jedan od četiri čuvara objekta. Kako nije bilo zainteresovanih kupaca, licitacija je proglašena neuspelom.

– Advokat poverioca je tražio da se izvrši nova procena i usklađivanje sa kretanjem vrednosti evra na tržištu, rekao je nakon neuspele licitacije Radoslav Radonić, v.d. direktora „Elana“. Kada je hotel procenjen na više od 44 miliona dinara jedan evro je vredeo 78 dinara i to je iznosilo oko 535.000 evra, što je uzimajući u obzir sve današnje prilike neka realna cena hotela. Poslednjih meseci nama se javljalo više zainteresovanih kupaca, ali je većinu njih od kupovine odbila veličina objekta. Oni smatraju da se radi o suviše velikom hotelu za ovu sredinu za čije je održavanje potrebno izdvojiti značajna sredstva, a posebno za njegovu rekonstrukciju – kaže Radonić.

On je dodao da u hotelu trenutno rade četiri čuvara, a nekada je bilo više od 30 zaposlenih. Inače, hipoteku nad hotelom ima Uprava za javne prihode, odnosno Ministarstvo finansija, zbog neisplaćenih poreza i doprinosa. Hotel ima 52 sobe, tri apartmana, fitnes centar, pekaru i više sala i terasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari