Nikola Bertolino: Slutio sam krvavi rasplet u Jugoslaviji

DUH IZGNANSTVA

Ostavite komentar


  1. „Mislio sam da je jugoslovenska zajednica dovoljno snažna i čvrsta da prebrodi to iskušenje i iz njega možda izađe još jača…“

  2. „… što istinskim inspiratorima ne smatram njih( misli na srbske intelektuaalce – moja primjedba), već republičke partijske vrhuške, i to prvenstveno srpsku“.
    A onda izjavljuje:
    „… Potcenio sam moć onih društvenih činilaca kojima je rat bio u interesu, kao i snagu nacionalističke indoktrinacije potpomognute mitovima iz prošlosti“.

    Nacionalistička indoktrinacija – opet „gađa“ Srbe, jer oni jedini imaju mitove iz prošlosti; svi drugi nemaju, čak su izmišljeni kao nacija: hrvati, bošnjaci, crnogorci, Makedonci, Rumuni…

    Dakle, još jedan od onih koji u Srbima vide svo zlo ovog sveta. Srbi su krivi za sva dešavanja, oni su krivi za secesiju drugih republika, za sopstveno proterivanje iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Kosova; za Sijekovac, Kupres, Bradinu, Tarčin, Sarajevo i Tuzlu, za Srebrenicu i okolna mesta, za sve… Ovi drugi su nevini anđeli, njima rat nije bio u interesu.
    Stara matora blentovina koja, gle čuda – živi među zlim Srbima!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.