Nikola Jovanović (CLS): Smeniti gradskog sekretara za javni prevoz 1 Foto: Privatna arhiva

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je danas da je apsolutno neprihvatljivo da gradski sekretar za javni prevoz Radovan Kremić ostane na toj funkciji, nakon incidenata sa privatnim prevoznicima, od kojih su neki imali fatalan ishod.

„Ostaće zauvek misterija šta je preporučilo gospodina Kremića da, bez ikakve diplome i iskustva u saobraćaju, sa mesta zamenika predsednika Skupštine opštine Bajina Bašta preuzme funkciju sekretara za javni prevoz, koga koriste skoro milion ljudi svakog dana“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On smatra da je očigledno jedina njegova „zasluga“ to što je dozvolio privatnim prevoznicima da, bez ikakvog nadzora i sankcije, dovode Beograđane u opasnost nemarom i nepoštovanjem standarda javnog prevoza.

„Da stvar bude gora, upravo Kremić potpisuje ugovore kojima se, uz basnoslovnu naknadu iz gradskog budžeta, prepuštaju nove linije i potezi najgorim privatnicima, a koje je pokrivao do sada GSP Beograd, što nije hteo da radi prethodni gradski sekretar“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari