Nikola Jovanović: Svi građani koji trpe gužve na Pančevcu svedoci “krađe” mosta na Adi Huji 1Foto: Danas.rs/Aleksandra Držajić

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 evra, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, ukazuje Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Da su nadležni, kako kaže Jovanović, odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i saglasnosti, danas bi most na Ada Huji već bio uveliko u izgradnji.

“I kako je u idejnom projektu zapisano da bi sama izgradnja mosta trajala do tri godine, vrlo je verovatno da bi most danas već bio u završnoj fazi izgradnje, a završen početkom 2025. godine”, naveo je on u pisanoj izjavi.

Nikola Jovanović: Svi građani koji trpe gužve na Pančevcu svedoci “krađe” mosta na Adi Huji 2
Idejno rešenje mosta kod Ade Huje Foto: Beoinfo

Završetkom izgradnje mosta na Ada Huji na njega bi se, dodaje dalje Jovanović, preusmerio saobraćaj motornih vozila sa Pančevačkog mosta, koji je inače udaljen oko 2,6 km uzvodno, pa bi onda moglo konačno da se pristupi ozbiljnoj i detaljnoj rekonstrukciji Pančevačkog mosta, koja se najavljuje i čeka više od 10 godina.

“Ovako je neko građanima Beograda “ukrao” most na Adi Huji, a svedoci “krađe” su svi građani koji trpe svakodnevne gužve na Pančevcu, koji je inače u teškom stanju i preopterećen”, zaključuje Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari