Nikola Manitašević počeo štrajk glađu 1Foto: Pixabay/Qimono

Zbog odluke mađarskog suda da LJubišu Manitaševića iz Velike Hoče isporuči samoproglašenoj kosovskoj državi, njegov brat Nikola Manitašević danas je stupio u štrajk glađu ispred Ambasade Mađarske u Srbiji.

Protiv LJubiše Manitaševića kosovske vlasti podigle su optužnicu koja ga tereti za pokušaj ubistva 1999. godine. Prema rečima Nikole Manitaševića, njegov brat je posle uvođenja protektorata UN u junu 1999. u Orahovcu pucao u samoodbrani u dvojicu pripadnika OVK koji su pokušali da ga kidnapuju.

On se tada predao Kforu i posle 67 dana pušten je iz pritvora. Na granici Horgoš uhapšen je 28. septembra, a mađarski sud je, u skladu sa sporazumom o izručenju koji je Mađarska potpisala sa Kosovom, 22. novembra odlučio da ga preda Prištini.

Nikola Manitašević izjavio je za Danas da mu se do zaključenja našeg lista niko iz mađarske ambasade nije obratio.

Porodica Manitašević ranije je tražila pomoć od Kancelariji za KiM Vlade Srbije, od koje nije dobila nikakav odgovor, što se juče dogodilo i našem listu koji je od Kancelarije juče tražio odgovore na pitanja ko je nadležan za pravnu pomoć Srbima sa KiM koji su se našli na optužnicama Prištine i da li je i za njih obezbeđen pravni tim kao u slučaju osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari