Selaković: Obavezne nabavke dvoazbučnih tastatura, država će otkupljivati samo knjige na ćirilici

Ostavite komentar


  1. Treba i u telefonima za naše tržište da bude pod obavezno učitavana ćirilica, da je tako nebih ni ja sada kucao latinicu što ne znači da latinice nema. Ovo gore je nekako prebačeno sa bivšeg telefona.

  2. Ništa dok na računarima koji će koristiti Selakovićeve tastature kao sistemski font ne bude instalirano Miroslavovo Jevanđelje – onaj crkveno-grobljanski font. Zamislite Пенџер 11, sa menijima i interfejsom na srpskom i tim fontom. Podsetimo se da je dotični tokom ispita, radeći svojevremeno kao asistent na Pravnom, maltretirao studentkinju koja je, o greha, imala mineralnu vodu Radensku, bacio je flašicu demonstrativno i napravio skandal od svoje naci opsesije.

  3. Neko treba da obavesti Selakovića da u svakom kompjuteru postoji softverski izbor pisma kojim želite da pišete. Silovanje poput ovog da sve što pišete državnim organima mora biti na ćirilici je nebuloza. Svi smo u školi učili oba pisma i znamo ih. Nekom je lakše ćirilica nekom latinica. Zavod za zapošljavanje odbija obrazac koji je popunjiv elektronski jer je latinično pismo a prihvata iskrivljenu fotokopiju rukom pisanu na ćirilici. Zato ministre pamet u glavu i ne imati se.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.