Nikolić: Svi su počeli da se pridružuju pobednicima 1

Skupština grada Kragujevca obaveštena je, uoči novogodišnjih praznika, da je petoro bivših odbornika Demokratske stranke u Kragujevcu formiralo novu odborničku grupu pod nazivom „Jaka Šumadija“, na čelu sa predsednikom nedavno raspuštenog Gradskog odbora DS Dušanom Obradovićem.

Rukovodstvo DS raspustilo je, krajem prošle godine, Gradski odbor te stranke u Kragujevcu, pošto su lokalne demokrate, prethodno, u Skupštini grada glasale za inicijativu naprednjačke vlasti da se Kragujevac zaduži za nova 23 miliona evra.

 Ovde je javna tajna da su kragujevačke demokrate godinama unazad šurovale sa naprednjacima, te da ih je samo stranačka centrala sprečavala u nameri da naprave koaliciju sa SNS-om i Radomirom Nikolićem. U aktuelni saziv gradskog parlamenta ipak ih je uveo bivši gradonačelnik i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović, na čijoj su izbornoj listi bili, zbog čega su iz ZZŠ, pretpostavljajući da će se novoformirana odbornička grupa pridružiti naprednjačkoj skupštinskoj većini, žučno reagovali.

 – Možda bi SNS trebalo da objasni o čemu se radi. Jeste li imali pregovore sa Demokratskom strankom i da li ste izabrane kandidate DS, ljude koji predstavljaju politički ubeđene građane, glasače, birače te opcije, uspeli da, na osnovu njihovih socijalnih nenamirenosti, lakomislenosti, apetita, ambicija, čega god, navedete da izdaju sve one građane koji su glasali za Bojana Pajtića, Verka Stevanovića, Zajedno za Šumadiju, Demokratsku stranku, pa da ispadne kao da su glasali za Radomira Nikolića i Srpsku naprednu stranku? Treba objasniti građanima Kragujevca o čemu se radi – kaže odbornik ZZŠ Saša Milenić.

 Replicirajući Mileniću, gradonačelnik Radomir Nikolić podsetio je na narodnu izreku. „Ako ne možeš da ga pobediš, pridruži mu se. Kao što vidite, svi su počeli da se pridružuju. Izvolite i vi, slobodno. Otvoreni smo za saradnju sa svima“, poručio je Nikolić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari