Pobeda u Novom Sadu nad Donjim Sremom, prva u prolećnom delu sezone, smirila je “duhove” u Humskoj, koji se sigurno neće uspavati ukoliko fudbaleri Partizana u subotu protiv Rada (17.00) ne uspostave trijumfalnu seriju u 19. kolu Jelen Superlige.

Zadatak će im biti olakšan činjenicom da će Marko Nikolić prvi put voditi svoje izabranike u drugom delu sezone nakon isteka suspenzije od tri utakmice zbog incidenata u Novom Pazaru. Rad je sa tri pobede u isto toliko kola drugog dela prvenstva najprijatnije iznenađenje, sa čijim je kvalitetima Nikolić vrlo dobro upoznat s obzirom da je trenersku reputaciju upravo stekao na Banjici.

Ne znam da li će igračima biti lakše ili teže. Logično je da je trener na svom radnom mestu, a moje je na klupi i mnogo sam radostan što ću ponovo biti tu. Stanje je blage nervoze u našem domaćem takmičenju, na mnogim nivoima. Ovo malo što ispratim, čitam i gledam, vidim da je nervoza oko mnogo tema. Svakodnevno se pojavljuju situacije koje nisu uobičajene. Žao mi je ako nekoga čini nervoznim trenutan izgled tabele, a na nama je da učinimo sve da izgled na tabeli ostane takav – napomenuo je Nikolić.

Rad je poslednji put odneo bodove iz Humske, tačnije bod, u sezoni 2008/09, a od tada je pretrpeo pet poraza (2:1, 3:0, 1:0, 2:0, 3:1) na stadionu Partizana.

– U goste nam dolazi, bez ikakve dileme, dobra ekipa Rada. Oni će doći rasterećeni i probati da odigraju dobru utakmicu. Ovo je veoma važan momenat za nas, iako će biti još važnih. Treba dobro da reagujemo. Recept je zajedništvo i koncentracija, kao i borba u svakoj sekundi utakmice – istakao je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari