Niš dobio prvo reciklažno dvorište 1Reciklažno dvorište u naselju Crvena zvezda: Foto:sajt grada Niša

Na prostoru nekadašnje divlje deponije kod Prirodno – matematičkog fakulteta otvoreno je prvo reciklažno dvorište u Nišu, gde će moći da se odlaže i selektuje kabasti i reciklabilni otpad.

Ovo je drugo reciklažno dvorište u Srbiji, nakon onog u Sremskoj Mitrovici.

Građani Niša svakog radnog dana, od 8 do 20 sati, mogu da donesu kabasti i otpad koji se može reciklirati, koji će sortirati radnici JKP Mediana, a potom predati centrima i firmama koje se bave reciklažom.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podseća da je na ovoj lokaciji pre nekoliko meseci bila velika deponija, a u ulici Dušana Popovića pored romske mahale – ogromno smetlište.

Niš dobio prvo reciklažno dvorište 2
Foto: sajt grada Niaš

“Uredili smo i ozelenili i taj prostor. Posebno me raduje što će on biti pokriven video – nadzorom, a ovaj deo naselja Crvena zvezda kontrolisan. Sve to će koristiti i građanima ovog naselja jer neće imati deponiju, mnogo automobila, nemilih scena, krađe, konjskih zapreg”, kaže ona.

Direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović precizira da se reciklažno dvorište sastoji iz dva dela – u prvom se sakuplja nekategorisani otpad, a u drugom građani mogu da odlažu reciklabilni i elektronski otpad, stari nameštaj, drvo, tekstil, i slično.

Gradski zvaničnici su najavili da će reciklažna dvorišta biti napravljena u svih pet gradskih opština.

 Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari