Niš: Ekološkog protesta najverovatnije neće biti 1Foto: Zorica Miladinović

Neformalni organizatori ekološkog protesta u Nišu kazali su danas za naš list da u subotu 11. decembra najverovatnije neće biti organizovanih ekoloških protesta, pošto se očekuje da najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa zakonima o eksproprijaciji i referendum do tada budu ispunjena.

“Ipak, to u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo sa većom izvesnošću. Moguće je da će se neko od neformalnih organizatora ipak odlučiti za organizovanje protesta, pošto mi nismo homogena grupa ljudi”, rekli su građanski aktivisti koji su preko društvenih mreža “zakazivali” ekološki protest u Nišu prošle subote.

Oni su objasnili da protest u Nišu ne organizuju ekološka udruženja, već više pojedinaca, od kojih neki nisu međusobno direktno povezani. Zbog toga je prošle subote i došlo do “iskakanja”, pošto se manja grupa građana zasebno okupila ispred okretnice kod Delta planeta, ali je na kraju “sve rešeno na najbolji način” tako što se veći broj građana, okupljenih isred Skupštine grada, spojio sa njima.

Na društvenim mrežama je prethodnih dana, pre odluke Vučića da “izađe u susret” zahtevima ekološkog protesta, objavljivano da će protest u subotu početi ispred Skupštine grada, biti nastavljen protestnom šetnjom kroz širi centar, a okončan blokadom saobraćaja na okretnici između Bulevara Nemanjića i Sremske ulice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari