"Niš se nalazi na mapi lokacija na kojima se istražuju minerali, ko je pitao Nišlije?": Poslanica iz Niša zahteva zvaničan odgovor ministarke Dubravke Đedović 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Narodna poslanica i funkcionerka Stranke slobode i pravde Jelena Milošević saopštila je da se Niš nalazi na mapi mesta u kojima se obavljaju ili će se obavljati istraživanja minerala i upozorila da Nišlije niko nije pitao da li su sa tim saglasni.

„Budući da se Niš našao na mapi mesta u kojima će se vršiti ili se vrše istraživanja minerala, obratila sam se ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović sa pitanjima koja se odnose na istraživanja u Nišavskom okrugu. Nišlije niko nije pitao jesu li saglasni da se naš grad prekopava. A masovni ekološki protesti u decembru 2021. godine poslali su više nego jasnu poruku – Kopati nećete!“, navela je ona.

Milošević je dodala da zahteva Đedovićkin zvaničan odgovor, nakon što je dobila informacije da su „ovakva istraživanja na teritoriji grada Niša i opštine Merošina u selu Krajkovac već počela“.

Ona je u zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, upućenom Ministarstvu rudarstva i energetike, zahtevala odgovor da li je, kada, za koji vremenski period i kom pravnom licu odobreno istražno pravo na teritoriji Nišavskog okruga i na kojim tačno lokacijama.

"Niš se nalazi na mapi lokacija na kojima se istražuju minerali, ko je pitao Nišlije?": Poslanica iz Niša zahteva zvaničan odgovor ministarke Dubravke Đedović 2
Jelena Milošević: Foto Radule Perišić/ATAImages

Zatražila je takođe odgovor na koje minerale se odnosi istražno pravo, da li se već obavljaju istraživanja i na kojim lokacijama.

Zahtevala je i da joj se dostave i kopije svih dokumenata kojima se odobrava istražno pravo od strane nadležnih institucija, kao i sva druga dokumenta koja imaju veze sa tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari