Niška opozicija zajednički zaustavila izvršenje nad kućom pripadnika SSP 1Foto: Dveri

Niška opozicija sprečila je danas da izvršitelj popiše stvari u porodičnoj kući Milana Mladenovića, pripadnika Stranke slobode i pravde, koje je bilo najavljeno uprkos tome što je zasnovano na spornim dokazima, a Ministarstvo pravde ocenilo da u ovakvom i sličnim slučajevima izvršitelj mora da prekine postupak, saopštio je Srpski pokret Dveri.

U “udruženoj akciji” su učestvovali pripadnici Dveri, SSP, Narodne stranke, Demokratrske stranke, kao i komšije porodice Mladenović.

U Dverima kažu da se izvršitelj iz kancelarije Miljana Trajkovića nije ni pojavio, nakon što su pripadnici opozicije najavili da će se suprotstaviti izvršenju.

– Porodični dom u kome Milan Mladenović živi sa obolelom​ majkom nakon smrti oca predmet je izvršnog postupka uprkos neispitanim dokazima o falsifikatima u sudskim postupcima i uprkos autentičnom tumačenju Ministarstva pravde​ broj 011-00-248/2021-05 od 27.9.2021. kojim je utvrđeno da u slučaju smrti izvršnog dužnika koji je preminuo tokom sprovođenja izvršnog postupka, javni izvršitelj mora da prekine postupak- navodi se u saopštenju Dveri.

U njemu se tvrdi da u Nišu „postoji sprega investitora, advokata, sudija i izvršitelja, zbog čega se već duže vreme​ dovode​ u tragične situacije brojne niške porodice na atraktivnim lokacijama u gradu, kojima se u pravno sumnjivim postupcima, a uvek pod pritiskom​ investitora , u izvršnom postupku oduzima porodični dom“.

Dveri su navele da je ovo još jedan od razloga​ zbog kojeg su donele odluku o izlasku na izbore na svim nivoima u proleće 2022. godine.

– Građani koji su ostavljeni na nemilost korumpiranom sistemu izvršilačko- investitorskog kartela moraju dobiti svog zaštitnika- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari