Niška ORL Klinika operiše sinuse u saradnji sa kolegama iz Slovenije 1Sala ORL Klinike: Foto UKC Niš

Na niškoj Klinici za bolesti uva, grla i nosa sutra i u petak biće prvi put izvedene neke od složenijih operacije sinusa, zajedno sa stručnjacima iz Slovenije, saopštili su u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

Funkcionalnom endoskopskom hirurgijom nosa i sinusa (FESS) u naredna dva dana baviće se dr Jure Urbančič, ubiverzitetski profesor iz Slovenije, i Dušan Milisavljević, direktor niške ORL Klinike i univerzitetskli profesor, sa svojim ekipama.

“Sada su na programu složeniji operativni zahvati, koji će uskoro postati redovne procedure u radu niških lekara, što će pacijentima pružiti kvalitetnije lečenje i u našoj ustanovi”, kazao je dr Milisavljević.

U UKC su dodali da su se lekari i tehničari niške ORL Klinike u proteklom periodu usavršavali kroz rad na Univerzitetskoj ORL klinici u Ljubljani, koja “ima zavidno iskustvo u ovoj grani hirurgije”.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, niška ORL Klinika je pre dve godine dobila je kompletnu opremu za endoskopsku sinus hirurgiju, rekli su u toj ustanovi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari