Meštani niškog sela Čamurlije nastavljaju sa blokadama u znak protesta zbog čestih saobraćajnih nesreća 1Protest u Čamurliji: Foto Dveri Niš

Niške Dveri se pridružuju zahtevima meštana niškog sela Čamurlija za hitno poboljšanje bezbednosti saobraćaja na regionalnom putu Niš – Aleksinac, kod njihovog mesta, gde se učestalo događaju saobraćajne nesreće.

Građani Čamurlije od 18. maja svako veče blokiraju saobraćaj na jedan sat u znak protesta zbog čestih nesreća i dugogodišnjeg nerešavanja saobraćajne signalizacije.

Učesnici protesta naglašavaju da na putu koji prolazi pored njihovog sela nema nijednog znaka da se nailazi na naseljeno mesto, a nema ni pešačkog prelaza do autobuskog stajališta koje je preko puta ulaza u selo, niti ‘ležećih policajaca’.

Prema njihovim rečima, poslednjih godina je zbog neregulisanog saobraćaja poginulo destak njihovih meštana, a veći broj je povređen.

Tamara Milenković Kerković, potpredsednica Dveri i narodna poslanica, koja je zajedno sa predstavnicima te stranke učestvovala u jednoj od blokada, podsetila je da meštani niškog sela Čamurlija “skoro godinu dana preklinju nadležne” da ovu lokaciju obezbede najosnovnojom saobraćajnom signalizacijom.

Ni Grad, ni Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, ni nadležno Ministarstvo, a ni „Putevi Srbije“ na ove molbe nisu odgiovorili.

Do sada su reagovali samo “Putevi Srbije”, ali nakon što je pre desetak dana na ovom neobeleženom i prometnom putu teško povređen dečak, najavljujući “izradu projekta kojia će potrajati“, kazala je ona.

Meštani niškog sela Čamurlije nastavljaju sa blokadama u znak protesta zbog čestih saobraćajnih nesreća 2
Protest u Čamurliji: Foto Dveri Niš

„Gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski pozivamo da nakon Šarm el Šeika, Riksos resorta i egipatskih plaža, hitno poseti i Čamurliju, i zaustavi maltretiranje i ugrožavanje života meštana i njihove dece. Brzina kojom se skidaju koševi sa igrališta ili pravi parking kraj niških osnovnih škola ili efikasnost sa kojom se zorom seče drveće sa niških trgova i javnih površina, biće dragocena meštanima Čamurlije da im se hitno obeleži pešački prelaz i postave ‘ležeći policajci’ i prepreke na neobeleženom putu kojim njihova deca odlaze u školu“, rekla je Kerkovi’.

Ona je kazala da Srpski pokret Dveri i niška organizacija tog pokreta “ne odustaju od zahteva za lokalnim izborima u Nišu jer je gradska vlast u dugogodišnjem ratu sa interesima građana i Grada”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari