Niški muzičari pevaju za violinistkinju Janu Mitić 1Niški simfonijski orkestar: Foto sajt Grada Niša

Poznati niški muzičari organizuju humanitarni koncert kako bi pomogli lečenje mlade violinistkinje Jane Mitić, obolele od lajmske bolesti koja je otkrivena u kasnom stadijumu.

Humanitarni koncert se organizuje u četvrtak 2. februara u sali Niškog simfonijskog orkestra sa početkom u 20 sati.

Kod Jane Mitić bolest je otkrivena 2021. godine, a godinu dana kasnije ona je u Poljskoj započela terapiju koja je dala rezultate, ali joj je neophodna podrška kako bi nastavila lečenje.

Ulaz na koncert je besplatan, a posetioci će moći da daju dobrovoljni prilog i tako pomognu mladoj muzičarki da nastavi lečenje u inostranstvu.

Novčani prilog će moći da se ostavi u kutijama fondacije Pokreni život, čiji je Jana korisnik, a koje će biti postavljene na ulazu.

Niški muzičari pevaju za violinistkinju Janu Mitić 2
Foto: Plakat

Na koncertu će nastupiti Dejan Najdanović Najda, Oliver Katić, Jelena Vučković i Sanja Vranić, u pratnji okrestra „Impresija“ na čiji poziv su se i okupili.

„Na sceni će biti oko tridesetoro muzičara koji će svirati i pevati za Janu. Tu je dosta njenih profesora i kolega sa akademije i svi su od srca prihvatili poziv za učešće“, rekla je Snežana Jovanović iz orkestra „Impresija“.

Koncert se organizuje uz podršku Niškog simfonijskog orkestra i Studentskog kulturnog centra.

Kako još pomoći?

Oni koji nisu u mogućnosti da dođu na koncert Jani Mitić mogu pomoći i slanjem sms- poruke sa brojem 75 na 3800 ili uplatom novčanih sredstava na dinarski račun broj 160-6000001516290-91 ili devizni račun 160-600001517587-80.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari