Niški odbornik Stanković: Grad da počne da brine o svojoj imovini koja je zapuštena i ruinirana 1Foto: Niš, moj grad

Miodrag Stanković, gradski odbornik iz opozicione koalicije “Niš, moj grad”, pozvao je gradsko rukovodstvo da počne da brine o imovini Grada, te da hitno ponovo adaptira prostor “Udruženja penzionera Rentgenova Niš“ koji je propao nakon samo nekoliko meseci od prethodne adaptacije.

“Grad bi trebalo da se domaćinski ponaša prema svojoj imovini i da je održava u stanju koje omogućava njeno nesmetano korišćenje”, rekao je Stanković. 

On je kazao da su između ostalog mnoge mesne kancelarije “u lošem stanju, zapuštene i neuslovne za bilo kakve aktivnosti”.

„Mesne kancelarije su imovina Grada i građani često svoje potrebe i poslove završavaju u njima, pošto su najbliže mestu njihovog stanovanja”, kazao je on, dodajući da ih koriste i zaposleni u gradskim upravama, kao i članovi brojnih udruženja, među kojima su šahisti, plesači, penzioneri, humanitarci, i slično.

Stanković je podsetio da su pre desetak godina nadležni redovno obilazili mesne kancelarije, zapisnički konstatovali probleme i šta je sve potrebno popraviti i zameniti, ali da se sa tom praksom prestalo.

“Sada se samo od izbora do izbora obavlja pregled stanja mesnih kancelarija, jer se u njima nalaze biračka mesta”, dodao je on.

Stanković je kazao da je među ruiniranim mesnim kancelarijama i kancelarija “Mija Stanimirović”, u kojoj je sedište “Udruženja penzionera Rentgenova Niš”, a koja je “stavljena u funkciju za Novu godinu, nakon što je adaptirana”.

„Pre osam meseci, nakon moje odborničke inicijative, koju sam podneo kao odbornik Skupštine Grada Niša, izvođeni su radovi na adaptaciji prostorija ovog Udruženja, a objekat je stavljen u funkciju za doček Nove godine. Nakon samo nekoliko meseci zidovi su počeli da pucaju, sa plafona počela da curi voda, a usled vlage se podigao parket koji je takođe popucao, što je nedopustivo”, rekao je.

On je podsetio da Udruženje koristi prostorije u ovoj mesnoj kancelariji već skoro 30 godina i da redovno plaća zakupninu, a da se penzioneri u tom prostoru “sastaju, druže i kvalitetno provode slobodno vreme”.

 Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari