Niški opozicionari: SNS da prestane zaposlene da gleda kao belo roblje 1Foto: Wikipedia

Udružene opozicione političke organizacije u Nišu zahtevaju od Srpske napredne stranke da prestane da zaposlene u javnim preduzećima, gradskim i opštinskim upravama tretira „kao belo roblje koje, pod ucenom i pretnjama, istovaruje na izrežirane dočeke i klicanje naprednjačkom vođi“, saopštila je danas niška opozicija.

Saopštenje su potpisali niška Demokratska stranka, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Socijaldemokratska stranke.

Kako je navedeno, „praksa naprednjačkog interesnog udruženja da javne resurse i građane zloupotrebljava zarad svoje marketinške agende, očigledno je eskalirala, te tako pred dolazak Aleksandra Vučića u Niš, da bi otvorio istu fabriku po ko zna koji put i usput pokušao da opravda“ otimanje aerodroma od Nišlija, kruže spiskovi ljudi koje pod prisilom treba dovesti na još jedan vašar obmana i manipulacija“.

Opozicione stranke i pokreti upozoravaju da zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama nisu kvote kojima raspolažu mesni odbori vladajuće stranke, piše u saopštenju.

„Upravo zbog toga, u vreme planiranog, izrežiranog dočeka Aleksandra Vučića, organizovaćemo mobilne ekipe koje će obilaziti javna preduzeća i ustanove, kontrolisati njihov rad i podržati zaposlene da ostanu tamo gde, usred radnog vremena, i treba da budu – na radnim mestima za koja primaju platu iz javnog budžeta, a ne na partijskim skupovima“, navodi se u saopštenju.

Niška opozicija je poručila da će nastaviti beskompromisno da se bori protiv „otimanja“ niškog aerodroma, kako institucinalno, tako i na ulici, te će pružiti punu podršku građanskom protestu, zakazanom za sredu u 18 sati na Trgu kralja Milana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari