Niški Romi koji žive bez struje duže od šest meseci najavili protest ispred Ministarstva energetike 1Foto: Beta/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Romi iz niškog naselja 12. februar, koji više od šest meseci nemaju struju, sutra će protestovati isred Ministarstva energetike zahtevajući od nove ministarke Dubravke Đedović da ispuni obećanje koje je dala njena prethodnica Zorana Mihajlović, najavio je Pokret  “Opre Roma”.

“Prošlo je mesec dana nakon sastanka sa bivšom ministarkom Mihajlović, ali Romi nisu dobili struju i ne znaju kada će. Postavlja se pitanje kako će 24 romske porodice da prežive zimu”, upozorio je ovaj pokret.

Posle niza protesta ispred Gradske kuće u Nišu, Romi su zahtevali da budu primljeni kod premijerke Ane Brnabić, ali ih ona nije primila.

“Nije bilo ni reakcije nove ministarke energetike, pa su Romi iz Niša odlučili da radikalizuju protest. Pokret „Opre Roma Srbija“, stanovnici pomenutog naselja i svi naši podržavaoci, prijatelji i prijateljske organizacije okupićemo se sutra da zahtevamo od nove ministarke da ispuni dato obećanje svog ministarstva i da se hitno stanovnicima naselja „12. februar“ pusti električna energija kako bi preživeli ovu zimu”, naveli su iz “Opre Roma”.

Romi koji žive bez struje prethodno su govorili da su spremni da traže spas u iseljeničkim vizama i u prihvatnim centrima za izbeglice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari