Niški saobraćajci isključili 22 vozača zbog alkohola, droge i nasilničke vožnje 1Foto: Beta/MUP Srbije

Pripadnici saobraćajne policije u Nišu u toku proteklog vikenda iz saobraćaja su isključili 20 vozača jer su vozili pod dejstvom alkohola, kao i po jednog koji je koristio psihoaktivne supstance i nasilničke vožnje.

„ Vozač „opela“ (46) vozio je sa 2,37 promila alkohola u krvi, sleteo je s puta i udario u parkirano vozilo. Vozač „ opela“(36) vozio je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Obojici je određeno zadržavanje, nakon čega će biti sprovedeni sudiji Prekršajnog suda u Nišu“, navodi se u saopštenju Saobraćajne policije u Nišu, koja je ovu kontrolu sprovela u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajci su saopštili da je alko test pokazao da su dvojica vozača, koji su stari 50 i 35 godina, imali 1,84, odnosno1,42 promila alkohola u krvi, kao i da je u kontroli utvrđeno da su i vozači „pežoa“ i „golfa“ upravljali vozilima sa 1,45 i 1,37 promila alkohola“.

Sva četvorici vozača, kako se dodaje su isključeni iz saobraćaja, određeno im je zadržavanje i protiv njih će biti pokrenute prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Saobraćajne policije opet su apelovali na vozače da ne voze pijani i drogirani, kao i da dosledno poštuju saobraćajne propise „ jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari