Niški Zavod za zaštitu spomenika kupuje mobilne telefone i pakete za oko 16.000 evra 1Foto: Pixabay/JESHOOTS-com

Građani će zaposlenima u niškom Zavodu za zaštitu spomenika usluge mobilne telefonije za naredne dve godine platiti više od 1,9 miliona dinara, odnosno oko 16.000 evra. Nabavka uključuje internet, SMS, telefoniranje u zemlji i inostranstvu, kao i kupovinu 19 novih mobilnih telefona.

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu ima 19 zaposlenih, pa će verovatno nove telefone dobiti svako od njih, od v. d. direktora do vozača.

Iz te ustanove za telefoniju izdvajaju 1.916.666,67 dinara, a ko će dobiti na tenderu biće poznato nakon 6. septembra, do kada su otvorene prijave, pišu Južne vesti.

Zahtevi su da se za taj iznos omogući razgovor, slanje SMS-ova i MMS-ova u mreži i van mreže, u zemlji i inostranstvu, zatim razgovor prema fiksnim linijama, kao i korišćenje interneta.

Usluga se pruža okvirnom broju od 19 neposrednih korisnika (paket 1) i 4 neposredna korisnika (paket 2), kvalitetno, prema važećim standardima iz ove oblasti. Naručilac može povećati, odnosno smanjiti broj pretplatničkih brojeva. U slučaju povećanja pretplatničkih brojeva, cena usluga ne može biti veća od jedinične cene date u obrascu strukture cene i ugovorna obaveza za dodate pretplatničke brojeve važiće do kraja ugovorne obaveze za osnovne pretplatničke brojeve – piše u tenderskoj dokumentaciji.

Ugovor će važiti dve godine, a iz Zavoda traže da im se obezbedi i beneficirana nabavka mobilnih telefona u iznosu od najmanje 1,5 miliona dinara sa PDV-om, kao i katalog iz kojeg će odabrati uređaje.

Za 19 brojeva (paket 1) obavezno je zadržavanje postojeće numeracije. Prebacivanje brojeva na izabranog ponuđača, ukoliko to nije dosadašnji operator, mora biti besplatno – istaknuto je u dokumentaciji.

Zahtev je i da postoji mogućnost slanja VAS poruka i da brzina interneta bude maksimalna.

Ove godine je nove mobilne telefone kupila i JKP Mediana za čak 30 miliona dinara, kao i Opština Medijana, neposredno pre promene vlasti, za oko 4,7 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari