Niško OJT traži šest meseci zatvora za muškarca koji je na ulici tukao dve žene 1Foto: Pixabay/Ichigo121212

Niš, 18. avgust- Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv M. A. (38) zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje koje je izvršio tako što je 24. jula ove godine na ulici u širem centru Niša tukao dve žene.

One su prethodno stale u odbranu starije Nišlijke koja se sporo kretala prelazeći pešački prelaz, dok je on iz automobila trubio.

Zamenik osnovnog javnog tužioca Vladimir Stanojević saopštio je da je OJT u optužnom predlogu zatražilo kaznu od šest meseci zatvora, s obzirom da je kod oštećenih nastupila laka telesna povreda.

Krivični zakonik, inače, predviđa da će se izvršilac ovog krivičnog dela kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina ukoliko je prilikom izvršenja nekom licu nanesena laka telesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je nakon incidenta saopštilo da se M.A. tereti da je je na pešačkom prelazu na Bulevaru Nemanjića izašao iz svog automobile marke “bmw” i dvema ženama zadao udarce po glavi otvorenom šakom, a jednu od njih gurnuo.

U medijima je objavljeno da je M.A. bio nasilan prema njima nakon što su one navodno šutnule njegov automobil. Za slučaj se saznalo kada je na društvenim mrežama objavljen snimak svedoka događaja na kojem se vidi kako osumnjičeni udara žene, a potom seda u automobil i odlazi.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu mu je na predlog tužilaštva odredio pritvor jer su postojale “osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na oštećene” i da “ne bi ponovio krivično delo”.

Osumnjičeni M.A. je i ranije hapšen zbog različitih krivičnih dela, a Aleksandar Vučić, kao tadašnji vicepremijer, pre osam godina je porodicu M. A, koju je nazvao “braća i ostali”, označio kao “narko klan” i “najveću narko- organizaciju u Srbiji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari