Nišlijka pala sa drugog sprata 1

Nišlijka Veliborka D. (83) pala je prošlog petka sa drugog sprata Specijalne bolnice „Djorić“ u Nišu po još nerazjašnjenim okolnostima i ubrzo preminula, potvrdili su juče u niškoj Policijskoj upravi i Višem tužilaštvu, koji „utvrđuju sve okolnosti tragedije“.

Pacijentkinja ove privatne bolnice, koja se osim lečenja bavi i zbrinjavanjem starih osoba, kao i palijativnom negom, pala je sa visine od osam metarai i zadobila teške povrede glave, od kojih je preminula dva sata kasnije na putu do niškog Kliničkog centra. Prema navodima medija, starica je pala sa prozora oko 11,30 časova, a policiji je događaj prijavljen oko 17 časova.

Članovi porodice nesrećne žene izrazili su protest što je ona bila smeštena zajedno sa još tri dementne pacijentkinje na drugom spratu, na kojem su uz to „prozori bez rešetki i druge zaštite“. Oni su kazali da čekaju rezultate istrage, nakon čega će odlučiti šta će preduzeti. Veliborka je poslednja četiri meseca boravila u ovoj bolnici, po odluci sina i dve ćerke, koje su u Sloveniji.

Bolnica „Đorić“ se nije izjašnjavala povodom tragedije, a na dostupne službene telefone nisu odgovarali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari