Članovi gornjomilanovačkog Opštinskog veća iz Demokratske stranke juče su saopštili da nikada nisu odobrene milionske isplate otpremnine za tri radnice opštinske uprave, koje su ispunile uslove za penziju.



U saopštenju koje su potpisali Duško Dimitrijević, Aleksandra Jakovljević, Ana Teodosijević i Radoslav Topalović negira se tvrdnja predsednika opštine Milisava Mirkovića da su otpremnine isplaćene na osnovu odluke Veća.



Oni su istakli da „opštinsko veće nije raspravljalo, niti je donelo bilo kakvu odluku o visini i isplati otpremnina za lica koja stiču uslov za odlazak na evidenciju službe zapošljavanja ili u penziju“.


Podsetimo, prema uvidu Bete u dokumenta, „tri radnice iz opštinske uprave i Turističke organizacije u Gornjem Milanovcu nezakonito su dobile otpremnine od oko dva i po miliona dinara iako su ispunile uslove za penziju“, a opštinska vlast radnice je proglasila za tehnološki višak, bez obzira na to što su ispunile uslove za penzionisanje, i time im omogućila da dobiju otpremninu i zatim odu u penziju, umesto na tržište rada, kako je predviđeno zakonom. Nalog za isplatu iz opštinskog budžeta potpisao je tadašnji predsednik opštine Dražimir Marušić. U vreme isplate, a i sada, na vlasti u Gornjem Milanovcu je koalicija Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke.

Otpremninu od milion dinara dobila je zamenica načelnika opštinske uprave Radmila Savković, načelnica imovinske službe Mara Pantović 850.000 dinara, a saradnica u Turističkoj organizaciji Zlatna Petrović dobila je 600.000 dinara otpremnine, navodi se u dokumentima.

Predsednik opštine Milisav Mirković rekao je u ponedeljak da su otpremnine radnicama isplaćene početkom 2010. godine na osnovu zakona iz decembra 2009, što je prihvatilo Opštinsko veće.

– Ja sam na mesto predsednika opštine došao u septembru 2010. godine – rekao je on. Mirković je u vreme isplate otpremnina bio zamenik gradonačelnika, ali je kazao da sa te pozicije nije mogao da utiče na odluke.

Bivši predsednik opštine Gornji Milanovac Dražimir Marušić, za vreme čijeg mandata su isplaćene otpremnine, preminuo je u avgustu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari