Nišvil – svetionik tužnog grada

Ostavite komentar


  1. Jeste li sigurni odborniče Noniću? Ne bih smela da se kladim da smo Beograd u malom. Koji su to delovi grada koji nemaju kanalizacionu mrežu?
    Zbog čega vam smetaju komunalci koji jure teticu i pudlicu? Ako je pudlica obavila nuždu, a tetica nije odradila svoj deo posla, trebalo bi da pomognete komunalcima da zaustave teticu i napišu joj kaznu. Neko dete ugaziće u ono što je tetica morala da pokupi.
    Smeta vam razabcana ambalaža, a smeta vam i kada komunalci rade svoj posao?! Odlučite se kakav Niš želite.
    Volela bih da živim u gradu u kome bi vlasnici domaćih životinja kupili za njima, a ne da posmatram kako beže od komunalaca. Volela bih da živim u gradu u kome niko ne bi pljucnuo žvaku ili istresao zelenac gde mu mesto nije, niti bi bacio opušak ili bilo šta drugo. Volela bih da živim u gradu u kome bi komunalci pisali kazne svima koji ga prljaju, baš me briga da li bi im kasnije ostalo dovoljno novca za ostale potrebe, jer to što neko ima niska primanja ne daje mu za pravo da prlja naš grad.
    Niš jeste tužan grad, ne samo zbog toga što nam ova vlast radi, nego i sve prethodne. Teško je reći ko je lošije upravljao gradom, jer isti ljudi u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima vedre i oblače, samo se krug širi novim pobednicima izbora, pa je neophodan i veći kolač. Za to vreme Niš se nezaustavljivo prazni. Ostaće samo povlašćene porodice zbrinute na državnom kazanu.
    Ne znam šta mi više smeta, da li sve što nam serviraju vlastodršci ili neuspešni pokušaj duhovitosti od nekoga koji bi da upravlja gradom, a ni sam ne zna šta želi.
    Bez promene izbornog zakona i mogućnosti neposrednog izbora predstavnika nećete me videti na izborima. Ne dajem više podršku manjem zlu, želim da poklonim poverenje ljudima koji znaju šta žele i znaju kako bi sproveli svoje zamisli.

  2. Svi gradovi u Srbiji su taoci gramzivog Beograda.Jedan od 5 milions mora da u program ubaci decentralizaciju Srbije i više pislanika sa sedištem van Beograda.Tekst je odličan.Hvala bogu da ima i praktičnih ljudi.Ne samo pričalica.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.