Niz propusta u radu korona baze

Batut obećava nadogradnju informacionog sistema kovid 19 nakon opomene Poverenika

Ostavite komentar


  1. Eh digitalna Srbijo, lideru, silo…kakvi te “strucnjaci” vode nije ni cudo sto se desavaju propusti koje bi svako dete na opstinskom takmicenju iz informatike za nivo osnovne skole bolje predvidelo

    1. Pre neku godinu Yahoo-u ukrali podatke o milijardu korisnika. Ali je bitno da se malo pljuje po Srbiji.

      1. @Gradjanin Sveta – nemojte porediti ova dva propusta. Da bi se ukrali podaci sa Yahoo-a, bili su angazovani veoma ozbiljni igraci/hakeri. Propust koji je napravljen u informacionom sistemu Covida jeste na nivou pocetnika. Potpuno je netransparentno ko je i na koji nacin napravio ovaj sistem. Pa sve i da jeste u pocetku „zbudzen“, posle par nedelja su mogli da ga urade kako treba. Garantujem da bi moj tim za par nedelja mogao da napravi izuzetno upotrebljiv i bezbedan informacioni sistem sa svim osnovnim, potrebnim informacijama.

      2. Gradjanine sveta Yahoo je barem imao ispravne podatke koji su pokradeni. Srbija nema tacne podatke nizasta. Srbija jos ne zna koliko je ljudi poginulo od bombardovanja 99. Jos mi stize porez na kucu na ime oca preminulog 94. god. Ne azurira se nista, nesposobna partokratija i birokratija.

  2. Na kraju će za sve biti kriva spremačica koja je ometala programera jer je mahala metlom oko njega. Zato su Đilas, Jeremić i Šolak došli do lozinke za Kovid informacioni sistem i podmetnuli Vladi i kriznom štabu lažne podatke, tako da nisu ni oni ništa krivi. Znači, streljati spremačicu zbog veleizdaje!

  3. Neko uvek mora da bude kriv, a da bi sto god ispravili, radite na sebi i ulazite u sebe posebno na imunitetu,postujte pravila prevencije i redovno dezinfikujte i sterilisite posebno radni prostor isve predmeti s kojima ste u kontakt, a u tome vam mnogo pomoci nova UV LED lampa ambilive, nova revolucija u ubijanju bakterija i virusa….

    1. UV led lampa je veoma prakticna, efikasna, a mozite je nositi svuda sa sobom gde god da idete nece vav oduzeti prostor ali ga zato moze dezinfikovati….

  4. Ljudi, ovo je zalosno i smesno opravdanje, a koje pokazuje izuzetno nepoznavanje IT logike koje bi trebalo da ima svaki, pa cak i priuceni, programer. Prosto neverovatno zvuci opravdanje da je vise korisnika koristilo isti nalog. Ili se prikriva broj zarazenih ili je zaista IT sistem isprojektovao isprojektovao kadar koji ne zna sta je projektovanje informacionih sistema. U skakom slucaju za ogromne paretine

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 8

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.