Niz propusta u rekonstrukciji bazena u Spensu 1Foto. R.B.

Predstavnici pet novosadskih opozicionih stranaka – SSP, NS, DS, PZP i PSG još uvak nisu dobili nikakav odgovor od tužilaštva povodom krivične prijave koju su podneli kako bi se utvrdila odgovornost zbog velikih propusta i loše rekonstrukcije bazena u Spensu, koji je grad koštala milion evra, a posao nije završen već dve godine i građani i sportisti već dugo ne mogu da ga koriste.

Predsednik Gradskog odbora NS Borislav Novaković je kazao da mu je omogućen uvid u nalaz stručne komisije u kojoj su profesori Fakulteta tehničih nauka, koja je utvrdila niz propusta u poslu rekonstrukcije bazena počev od projektovanja do izvođenja i nadzora radova.

U nalazu stručne komisije navodi se da su radovi izvođeni nestručno, beton za podlogu pripreman je u mešalici, umesto gotovog u fabrici betona, a zbog loše košuljice pločice su se izdigle.

„Iz nalaza komisije jasno je da postoje četiri vrste odgovornosti. Odgovoran je gradonačelnik Miloš Vučević zato što je dozvolio da se na takav način izvede ova investicija, i tužilaštvo mora da ga ispita. Projektant je napravio greške, firme koje su radile posao izvodile su to potpuno neprofesionalno i na kraju – nadzor radova nije urađen korektno. To tužilaštvo mora da uzme u obzir. Ovo je skandal i mi kao opozicione stranke nećemo se smiriti i dopustiti da ovo padne u zaborav“, kazao je Novaković.

Novaković je podsetio da je gradonačelnik Miloš Vučević izjavio da snosi političku odgovornost zbog loše rekonstrukcije bazena, kao i da će Pravobranilaštvo proceniti da li će i protiv koga pokrenuti parnični ili krivični postupak. Pravobranilaštvo se tim povodom još uvek nije oglasilo.

Umesto njih oglasio se Gradski odbor SNS koji je saopštio da će radovi na rekonstrukciji bazena u Spensu i ispravljanje propusta izvođača radova biti okončani do 15.decembra, a da će troškove snositi izvođač radova. Trenutno je u toku postavljanje cementne košuljice. U bazenu će biti postavljene najkvalitetnije pločice nemačkog proizvođača. U potpunosti je rekonstruisan i toplifikacioni sistem, a sledi i postavljanje hidroizolacije. Bazen će odgovarati FINA standardima, navodi se u saopštenju SNS.

Opozicija će u petak, 19. novembra, zatražiti od uprave Spensa da omogući njenim i predstavnicima medija uvid u radove, izjavio je Svetozar Boljanović iz PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari