Sportski centar u Pirotu je u subotu organizovao prvi spust na polovnim gumama na Nišavi od Železničkog do Golemog mosta u centru grada, a staza je bila duga 1.300 metara.

Tridesetak zaljubljenika u reku i sport plovilo je Nišavom, a na Keju su ih bodrili Piroćanci kojima se dopala ova atrakcija. Učestvovali su sportisti, karatisti, kik- bokseri, spasioci na Gradskom kupalištu i drugi. Svi učesnici su dobili zahvalnice, a na cilju su ih čekali trubači i riblja čorba koja je deljena i posetiocima.

Direktor Sportskog centra i trener Karate kluba Proleter Nenad Đorđević kaže da je divan osećaj spustiti se niz Nišavu.

– Ovo je prvi put i ja sam veoma zadovoljan. Sve su to polovne gume koje smo uspeli da nabavimo. Iduće godine možda će biti i duža staza i veći odziv. Spust smo nazvali „Kroz sedam brzaka’’ koliko ih ima od Železničkog do Golemog mosta i nije ih bilo nimalo lako ukrotiti. Mali broj gradova u Srbiji ima reku koja prolazi kroz centar grada. To može da bude i turistička atrakcija. Želimo i na ovakav način da promovišemo Nišavu i Pirot. Dva brzaka su bila kritična, ali nije bilo opasno. Među učesnicima spusta su bila i deca kao i spasioci na gumama ali i na obalama Nišave. Sve je proteklo bez problema – kaže Đorđević.

Goran Krstić, kik bokser, kaže za Danas da „ne može da se opiše taj osećaj kad se na gumama krene niz reku“ i preporučuje svim Piroćancima ovakvu vrstu rekreacije. Nenad Đorđević najavljuje krajem avgusta još jedan spust od sela Krupac do Pirota niz Nišavu, a iduće godine i druge dodatne sadržaje koji će pratiti Spust kroz sedam brzaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari