Gradski parlament u Novom Pazaru, na poslednjem zasedanju, doneo je odluku da snizi prosečne cene kvadratnog metra za utvrđivanje poreza na imovinu. Cene su snižene od 10 do 50 odsto. Donošenje ove odluke usledilo je nakon zahteva seoskih mesnih zajednica da se smanje „nerealno visoki porezi na poljoprivredno i šumsko zemljište“.


Odbornici su odlučili da povećaju cene odnošenja nepropisno parkiranih vozila na plac Parking službe. Novi cenovnik kreće se od 3.439 do 4.393 dinara u zavisnosti od težine vozila. Usvojen je i Plan generalne regulacije za Novopazarsku Banju ka naseljima Pljevljani, Trnava i Šutenovac, kojim je uvažen zahtev Ministarstva odbrane da se na tom području zabrani gradnja zbog blizine objekata Vojske Srbije.

Gradska skupština je prihvatila ostavku odbornika SDA Sandžaka Fahrudina Đekića i novi mandat dodelila Saneli Đulović iz te stranke. Novi sekretar Gradske izborne komisije je Mirko Drmanić, jer je dosadašnji sekretar Predrag Živković podneo ostavku. Na funkciju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja ponovo je imenovan dr Ervin Ćorović, a Denis Mavrić će biti v.d. direktora Regionalne RTV Novi Pazar do završetka procesa privatizacije te medijske kuće.

Skupštinska većina je i ovog puta odbila zahteve opozicije. Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) tražila je ostavku gradonačelnika Meha Mahmutovića „zbog loše bezbednosne situacije u gradu i nedomaćinskog raspolaganja imovinom“ i zahtevala raspravu o tome. Odbijeni su i predlozi da se raspravlja o formiranju anketnog odbora čiji bi zadatak bio da istraži navode o korupciji u gradskoj upravi i da se osude „napadi na nacionalni i kulturni identitet Bošnjaka koje izvode SANU i Udruženje Turaka u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari