Njega staklo sluša: Graver iz Srpskog Itebeja upečatljivo oslikava flaše 1Foto: privatna arhiva

Počeo je sa jednostavnim motivima, graviranjem najpre na čašama a zatim postepeno je prešao i na flaše i veće staklene površine.

Sada su to radovi koji oduševljavaju, zbog čega je Andraš Bodnar skrenuo na sebe i pažnju medija.

Kako prenosi portal zitisteonline.com, Andraš Bodnar iz Novog Itebeja graviranjem je počeo da se bavi pre četiri godine i za sada je to kod njega još uvek hobi, uz posao i porodicu.

„Inspiracija da i ja počnem graviranje potiče iz detinjstva, kada sam dobio na poklon graviranu flašu, sa mojim imenom. Ja sam samouk, vežbanjem sam svoje graviranje doveo skoro do savršenstva. Prvi radovi su nastali sa mašinicom koju sam dobio na poklon od rođaka“, objasnio je Andraš Bodnar.

Njega staklo sluša: Graver iz Srpskog Itebeja upečatljivo oslikava flaše 2
Foto: privatna arhiva

Kako je naveo, za izradu gravura potrebna je priprema, skica onoga što će se naći na staklu a potom precizna ruka i stpljenje.

“Najduži rad zahtevao je 6 sati graviranja. Do sada sam gravirao preko sto flaša, sa motivima svetaca, jednostavnim motivima cveća, imenima, portretima. Bilo je i važnih datuma, rođendana, krštenja“, kaže Andraš Bodnar.

Svoje radove Andraš prikazuje na svom Fejsbuk profilu, a takođe učestvuje i na prodajnim izložbama. Ovog vikenda deo prodajne kolekcije bio je izložen na slavi sela u Novom Itebeju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari