Fudbaler Zoran Njeguš rekao je juče na suđenju u beogradskom Višem sudu da mu nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić, optužen sa saradnicima za nezakonite transfere u fudbalu, i taj klub ništa ne duguju.


– Nikada nisam imao, niti imam bilo kakva potraživanja prema Džajiću ili prema Crvenoj zvezdi. Bio sam srećan što potpisujem dobar ugovor sa Atletikom iz Madrida i nikakvi detalji me nisu zanimali. Za to su bili zaduženi moji menadžeri i advokati – rekao je Njeguš, koji je na sudu iskaz dao kao svedok.

Sem Džajića, bivši finansijski direktor i prvi sekretar Crvene zvezde Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, terete se da su od Njeguševog transfera iz Zvezde u Atletiko iz Madrida protivpravno prisvojili 3,5 miliona nekadašnjih nemačkih maraka.

Njeguš je 4. maja 1998. godine potpisao ugovor o prelasku u madridski klub prema kome Zvezda na ime obeštećenja dobija 7,5 miliona maraka. Fudbaler je juče sudu ispričao da je sa predstavnicima Atletika potpisao predugovor u hotelu Interkontinental u Beogradu, a posle zdravstvenih pregleda, i dva ugovora u Madridu. Njeguš tvrdi da ni na jednom od tih sastanaka nisu prisustvovali čelnici Zvezde. Ugovore u Madridu je, naveo je on, potpisao sa agencijom Vandorn koja ga je prodala španskom timu za 25 miliona maraka, kao i sa Atletikom. Njeguš je izjavio da je dva ugovora potpisao jer mu je menadžer objasnio da je takva praksa španskog kluba.

On, međutim, nije mogao da potvrdi da njegov potpis stoji na zapisniku o sporazumnom raskidu ugovora sa Zvezdom, navodeći da se ne seća da ga je potpisao, ali da je moguće da je ranije potpisao nekakav „blanko papir“. Fudbaler je napomenuo da mu je u vreme prelaska u Atletiko još bio na snazi ugovor sa Zvezdom i da je ona imala pravo da od španskog kluba traži odštetu zbog prevremenog raskida, ali da o tome ne zna ništa.

Suđenje će biti nastavljeno 10. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari