NN veće FON-a nije glasalo da li je doktorat Malog plagijat

Mediji bliski vlasti stali u odbranu ministra finansija, prećutkujući sve činjenice

Ostavite komentar


  1. Poručujem sveštenstvu SPC da ukoliko se ne ograde od ovih sramnih dodela ordenja, da me više ne zovui ne dolaze jer takvi nisu dostojni da se bave ovim duhovnim poslom i njihova služba nije bogougodna. Sam ću svetiti vodicu i prekađivati slavski kolač kao što wu to radili naši preci kada su bili pod Turcima. Situacija je ista.

    1. Istu odluku donijela! Samo razmisljam da li to direktno reci popu ili da kuliram da nijesam kod kuce!!??

  2. Crkva neka se stidi svoji postupaka,pa ona prva ne veruje u Boga.Zar zbog poreza toliko ulagivanje vlastodržcima.Po prvi put u 800 fodina svog postojanja SPC ne želi da deli sudbinu srpskog naroda već traži veće privilefije od vlasti .Pa to SPC nije radila ni pod turcima.

    1. Apsolutno se slažem. Likovi kao što su Siniša Mali, ili ranije Bata Gašić (i njegov brat) i još neki bivaju odlikovani, uz obrazloženja Crkve u stilu „.. izdvojio je sredstva koja su bila neophodna kako bi se posle 10 godina završio hram kod Lazarevca… “ (slučaj odlikovanja Siniše Malog), iako je u pitanju novac PORESKIH OBVEZNIKA, znači SVIH građana. Ne zarađen, ne nasleđeni niti dobijen na lutriji, dakle – kupuju se i prodaju JAVNIM novcem i odlikovanje i oprost greha.

  3. Kakava banda. O cemu ste razgovarali, bednici? Platicete ovo sprdanje, nismo kokoske.Niko vas ne podnosi, znamo sve clanove NN-a!

    1. Dokaz da nam kicma evolucijski nestaje… Zarad sopstvenih interesa a mozda i strahova, vređanje naroda koji misli se nastavlja. Donesite jednu jasnu odluku, ne ulazim u to da li je plagijat ili nije, pretpostavljam da jeste, jer se pokazalo da u politickoj zajednici skoro uvek ima dima gde ima i vatre. Krenuvsi od ovog toliko u sustini nevaznog procesuiranja, podsetimo se samo koliko je neresenih vaznih, zivotnih situacija iza nas, pomenucu neke: Gardisti, Hercegovacka, Beograd na vodi, Galenika, afera sa Mitrovicevim sinom i drugaricom, Oliver Ivanovic, Stefanovic i cale… Ma u neodogled… Kolektivni gubitak memorije, a sto je najgore, bojim se da nikada necemo imati normalnu vlast, jer svaki narod dobije vlast kakvu zasluzuje. Dakle sve krece od naroda.

  4. Kada osobe koje se deklarišu kao akademski građani (svaki sa svojom titulom (i) ili zvanjem) nemaju hrabrosti (ili interesa, još gore) da kažu šta misle već se kriju iza(u) gomile(i) sličnih i iza uopštenih saopštenja (ne kažem kakvu odluku treba da donesu već da treba da donesu svoju, nezavisnu, iz svoje glave sročenu), šta očekivati od ‘običnih’ građana pritisnutih svojim strahovima, neznanjem ili koristima? Ogromnoj samovolji i bahatosti ove vlasti je čak i najobrazovaniji deo stanovništva pao ničice (njihov strah je vezan samo za gubitak ekonomskih dobiti i (ili) privilegija a ne za sopstveni život) i oduzeo nadu ostalima (kojima su i životi ugroženi ako se pobune).

    1. Mislim da nije u pitanju hrabrost.Čini mi se da oni koji ne žele otvoreno da kažu da je plagijat imaju isti takav „doktorat“, pa je malo nezgodno….

  5. Nije plagijat -odstupljeno je od akademskih pravila citiranja, nije krađa -promenjen je način pisanja tendera, nije dilovanje naoružanja islamistima -tokovi svetskog tržišta prodaje naoružanja zahtevaju drugačiji pristup ovom poslu, nije paljenje kuće -pokušaj pojačavanja grejanja stambenog objekta, nije nasilništvo – to je usmeravanje ka pravim vrednostima kojima teži moderna Srbija….

  6. Ako već ne postoji, crkva bi morala hitno da vaspostavi novi orden resavskih prepisivača, imamo toliko kandidata za dodelu istog, da neće moći da ih ištancaju dovoljno.

  7. Kavi bre doktori, magistri itd… Cast izuzecima ali veliki broj njih je uradio slicno ako ne i gore nego Mali. Ovom drustvu je potreban ozbiljan reset ili cemo i dalje da da tovarmo u blatu. Sto se tice ordenja Mali je davao nase pare a ne svoje tako da ne znam cemu odlicje.

    1. Na žalost, u pravu ste. Većina diplomskih radova i doktorata je bar delimično plagirano. Realno, teško neko može da napiše dobar doktorat, sa naučnim doprinosom, a da stvarno nije posvećen toj naučnoj oblasti. Retki su danas ljudi koji imaju toliko vremena. To mogu naučnici i profesori, ne zbog toga što imaju vremena, već što im je priroda posla takva. Zato je to zvanje izgubilo nekadašnju vrednost.

  8. Sad ostaje samo da FON definise sa kojim procentom plagiranja ce izdavati diplome koje se klasifikuju sa javnom opomenom, a koje sa javnom osudom. Ipak im NNV i Eticka komisija nisu bile saglasne. Sramota je sto Eticka komisija nije izvestila da li je doktorat plagijat ili ne, a NNV fakulteta samo produzio ovaj cirkus. Predlazem studentima FON-a da traze analogne ocene na ispitima, tj sa javnom opomenom ili osudom. Samo da se svi dogovore oko procenta prepisivanja.

    1. A tebi prijatan sendvic. Centrali poruka da ce raditi sudovi i to prekovremeno.

  9. Svi su u službi režima. mSPC se održala i za vreme Turaka. Sad je poklekla. Sve zbog materjalnih ustupaka.

  10. Plagijat taman koliko je to bio i u slučaju „dr“ Stevana Lilića sa pravnog kad je plagirao knjigu. SKANDAL!!!

  11. Od strane SPC odlikovan istaknuti clan Resavske skole prepisivaca. Ko hoce, moze i da cestita.

  12. Kako jednom rece istaknuti clan te iste SPC…Nekada smo isli trbuhom za kruhom,a sad bezimo mozgom za dostojanstvom…SRAMOTA BRE.!

  13. Sto volim kad ovako uvijeno daju saopstenja, dokaz sa nemaju kicmu. Ako je receno da je bar 7% rada plagijat onda ne znam cemu zasedanja, niko nema hrabrosti da se zameri diktatoru. Ili je plagijat ili nije, ne moze biti malo ili vise. To samo cuveni najbolji student prava moze da izjavi da je nesto bar malo krivicno delo.

  14. Samo je „malo“ odstupio od pravila citiranja? Koja je mera za to malo? E,moji profesori,malo vise Vama petlje treba!

  15. Mediji bliski vlasti? Milim vas! To su obični bilteni te vlasti dirigovani iz naprdnog centra, gebelsov bot sistem. Oni su ustvari podguzne muve uzurpatora Srbije, čankolizi koji otimaju od sirotinje raje pokradene crkavice. Dr Mali, dr Slina dr Martinović, dr dr se tu sjajno uklapaju. Oni odista žive u boljoj Srbiji AV-a a slepadiji koja preživljava na odredjeno vreme preostaje beskonačno autobusko krstarenje brže, bolje, jače Srbije.

  16. Bolje da su rekli da nije plagijat, to bi bilo manje jadno od ovoga sto rade… isto sramotno ali manje jadno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.