U noći između subote i nedelje na nebu iznad Požarevca pojavila su se neobična, pulsirajuća, svetla jarko žute boje. Ova svetla, koje nije pratio nikakav zvuk, što isključuje da su bila od aviona, koja su trepereći neko vreme lebdela nad Požarevcem, izazvala su uznemirenje kod Požarevljana koji su ih videli.


Jedan građanin Požarevca uspeo je svojim mobilnim telefonom da snimi nepoznata svetla i da ih potpisniku ovih redova pošalje. On nam je ispričao šta je video i kako je doživeo tu neobičnu nebesku pojavu nad Požarevcem, ali je želeo da ostane anoniman, plašeći se da ga okolina zbog toga što nam je ispričao ne proglasi nenormalnim. Stari Požarevljanin Selimir Stanković, jedini je pristao da se fotografiše i da nam pod punim imenom i prezimenom ispriča šta je video i kako je doživeo svoj susret sa misterioznim svetlima.

– Pošto radim u požarevačkom Centru za kulturu, gde sam realizovao Svečanu akademiju povodom Gradske slave Svete Trojice, negde pred ponoć izašao sam iz sale da napolje na miru popušim cigaretu. Dok sam palio cigaru slučajno sam pogledao ka nebu. Tada sam ugledao šest žutih, boje plamena, svetlećih tačaka, koja su se vrlo sporo kretale prema jugo-istoku u pravcu varoškog brda Čačalice, stim što su te tačke bile jedna iznad druge u nekoj polomljenoj liniji. Šesta je bila nešto iza njih, kao da je kasnila za njima.

Prema Selimirovim rečima u ponedeljak, kada je došao na posao, kolega mu je ispričao šta je njegov otac video u subotu oko ponoći, dok je bio na terasi.

– Dobio sam potvrdu da su se svetla stvarno pojavila od mog kolege. Njegov otac te večeri dok je bio na terasi kuće koja se nalazi negde oko kilometar i po udaljena od mesta gde sam ja video ta svetla, rekao je sinu šta je te subotnje večeri video. Njegova priča u potpunosti se poklopila sa onim šta sam ja video – tako da ono što sam video i doživeo nije bila nikakva halucinacija i uobrazilja, već puka stvarnost – rekao je Selimir, zadovoljan što je još neko video ovu neobičnu pojavu nad Požarevcem. Selimir je ubeđen da ta svetla potiču od nepoznatih letećih objekata vanzemaljskog porekla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari