Fudbaleri Mančester junajteda napadali su od samog početka prvog polufinalnog duela Lige šampiona na gostovanju Šalkeu, ali su na realizaciju morali da sačekaju sve do sredine drugog poluvremena. Manuel Nojer, golman tima iz Gelzenkirhena, čuvao je sjajnim intervencijama nadu svog tima o produžetku evropskog sna sve do 67. minuta i pogotka Rajana Gigsa, a pad koncentracije celokupne defanzivne linije „rudara“ samo dva minuta kasnije kaznio je i Vejn Runi.

Šalke – Mančester junajted 0:2 (0:0)

Strelci: Gigs 67, Runi 69. Stadion: Feltins arena. Gledalaca: 54.142. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Žuti kartoni: Mecelder, Sarpei (Šalke), Fabio (Mančester junajted).

Šalke: Nojer, Učida, Matip, Mecelder, Sarpei (od 72. Eskudero), Papadopulos, Hurado (od 83. Draksler), Baumjohan (od 53. Kluge), Farfan, Edu, Raul.

Mančester junajted: Van der Sar, Fabio, Ferdinand, Vidić, Evra, Kerik, Park (od 73. Skols), Gigs, Valensija, Ernandez (od 73. Anderson), Runi (od 83. Nani).

 

 Sasvim zaslužena pobeda „crvenih đavola“, izražena (samo) sa dva koraka prednosti, gotovo sigurno je dovoljna zaliha pred revanš meč koji je zakazan za 4. maj na Old trafordu.

Nojer je redom zaustavljao pokušaje Runija (3), Ernandeza (14), Gigsa (28), ponovo Meksikanca (37) i Velšanina (45), a u nastavku i Kerika (47). Kada se činilo da je domaćin uspostavio kakvu-takvu terensku ravnotežu i kada smo prilikom odbrana udaraca Hurada (52) i Edua (65) konačno videli u kakvoj opremi nastupa Van der Sar, Runi je sjajno asistirao pa je Gigsu ostao lakši deo posla. Još se izabranici Ralfa Rangnika nisu „opasuljili“, a već je junak njihovog krajnje podnošljivog poraza morao ponovo da vadi loptu iz mreže. Runi je reagovao u skladu sa renomeom pa je Šalkeu, čini se, ugašena i poslednja nada za put na Vembli. Mada, ne zaboravite da je još aktuelni evropski prvak nedavno primio pet pogodaka na svom stadionu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari