Norbert Šinković: Institucije od početka epidemije vode diletantsku komunikaciju

Ostavite komentar


  1. Jedan primer: Na pitanje novinara da li je u respiratornom centru u jednom odredjenom momentu bilo slobodnih mesta, ministar zdravstva ne odgovara sa da ili ne. Arogantno kaze da on odgovor nece razumeti jer nije lekar. Ustvari ili ne zna ili krije istinu.

  2. Problem je što su pitanja novinara konfuzna i doprinose opštoj zabuni. A kako se zaštiti – od početka epidemije postoje samo tri načina: distanca, maska i higijena(pranje ruku). Ako to novinari nisu do sada naučili(a plašim se da nisu), kako očekivati da ostali građani to razumeju? Na žalost, sve svodi na neko nadgornjavanje a nikako na zajedničku borbu protiv zaraze, koja je,hteli to da priznamo ili ne, naš glavni protivnik u ovom trenutku.

  3. Najsvežiji primer je kada ministar Lončar novinaru kaže da se ne uzbudjuje je to utuče na lepotu. Uličarsko ophodjenje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.