Apotekarska ustanova Pančevo otvorila je juče novu apoteku u naselju Strelište u želji da svojim korisnicima omogući lakši pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Pored direktorke i zaposlenih u Apoteci Pančevo, otvaranju su prisustvovali i predstavnici gradske uprave, ali i brojni sugrađani koji su želeli da saznaju šta nova apoteka ima da ponudi budućim korisnicima.


– Apoteka Pančevo proslavlja svoj dan i 243 godine postojanja. Umesto proslave, odlučili smo da dan obeležimo radno i otvorimo novu apoteku koja će biti potpuno prilagođena potrebama naših sugrađana. Za početak, spustili smo se u prizemlje, nema više stepenica, tako da osobe sa invaliditetom mogu mnogo lakše da dođu do nas, rekla je Branka Milojević, direktorka Apoteke „Pančevo“.

Nova apoteka zauzima prostor od 102 kvadrata, moderno je opremljena i po rečima direktorke „čak i prevazilazi standarde koje postavlja Ministarstvo zdravlja“. Inače, tokom poslednjih godinu dana, otkada se na čelu Apotekarske ustanove Pančevo nalazi Branka Milojević, otvorene su tri apoteke, galinska laboratorija, koja jedina na teritoriji Vojvodine ima sve sertifikate za rad i dozvolu Ministarstva zdravlja.

Po rečima Milojevićeve, ključ uspeha Apoteke „Pančevo“ je u timskom radu, konkretnim rezultatima zahvaljujući kojima se političke turbulencije ne odražavaju na rad ove ustanove, ali i menadžerskom pristupu poslovanju.

– Naše apoteke apsolutno odskaču u odnosu na apoteke u ostalim gradovima Vojvodine. Mi smo se potpuno prilagodili konkurenciji i zahtevima tržišta, tako da sve što privatne apoteke nude svojim korisnicima, nudimo i mi, objašnjava Milojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari