Jedna od opština u kojoj su septembarske poplave nanele veliku materijalnu štetu je Kladovo i za otklanjanje posledica potrebna su značajna sredstva. Samaopština bez pomoći sa strane ne može da sanira posledice poplava, ali je na sreću dosta donatora koji su pritekli upomoć. Brojnim donatorima pridružilo se i Udruženje“Fonda dijaspora za maticu“doniravši deset miliona dinara za sanaciju saobraćajne infrastrukture u kladovskom kraju.

– Udruženje “Fond dijaspora za maticu” saradnju sa opštinom Kladovo uspostavilo je na Skupštini održanoj 24. septembra, devet dana posle katastrofalnih poplava koje su pogodile taj kraj. Sve članove Skupštine ganuo je govor Radovana Arežine, predsednika opštine koji nas je obavestio o posledicama, šteti i haosu koje su za sobom ostavile bujične vode i poplave.

Tada smo doneli jednoglasnu odluku da na namenski žiro račun opštine Kladovo za pomoć ugroženim naseljima bespovratno uplatimo tri miliona dinara. Nova donacija od deset miliona dinara trošiće se namenski za rehabilitaciju ulica – naglasio je Živadin Jovanović, direktor Fonda i nekadašnji ministar inostranih poslova SR Jugoslavije,koji je ugovor o donaciji potpisao sa predsednikom opštine Kladovo Radovanom Arežinom.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari