Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio je u Platičevu kod Rume novu fabriku za proizvodnju kablova „Cablex S“, koja posluje u sastavu slovenačke kompanije „Cablex Group“ i u kojoj će zaposlenje dobiti oko sto radnika.


Firma „Cablex S“ još jedan je od pogona slovenačke „Cablex Group“, koja ima svoju proizvodnju u nekoliko zemalja, od matične Slovenije preko Nemačke i Poljske, do Turske, Bosne i Hercegovine, a sada i Srbije. U novom pogonu proizvodiće se kablovski setovi za belu tehniku, koji su namenjeni nekim od najvećih proizvođača bele tehnike sa kojima „Cablex Group“ sarađuje.

Poobilasku novopokrenutog pogona Pajtić je naglasio da je „Cablex S“ druga po redu fabrika koja je ove sedmice otvorena u Vojvodini. „Otvorili smo i fabriku za proizvodnju lekova u Vršcu, a sada u Sremu otvaramo modernu fabriku za proizvodnju kablova namenjenih elektro i elektronskoj industriji“, naveo je predsednik Vlade Vojvodine i dodao da je otvaranjem novog pogona u Platičevu još jednom potvrđeno da region Srema, desetak godina unazad jedan od naših najmanje razvijenijih delova, i dalje doživljava snažnu privrednu ekspanziju.

„Sa kompanijom ‘Cablex S’ već smo sarađivali kroz subvencionisanje radnih mesta“, naveo je predsednik Pajtić dodavši da je otvaranje ove kompanije značajno s jedne strane zbog toga što će biti zaposleno oko sto ljudi, a sa druge strane zbog toga što će poslati snažan signal investitorima iz Slovenije, koja je četvrta po redu po broju investicija u našoj zemlji, da je ovo područje pogodno za uspešno investiranje.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ambasador Slovenije u Republici Srbiji Franc But, direktor „Cablex S“ u Platičevu Zlatko Jutić, predstavnici lokalne samouprave i drugi ugledni gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari